Yasanın çıkmasından bu yana 1 milyon 700 bin EYT'li emeklilik için SGK'ya başvuruda bulundu. Başvuru yapanlardan 600 bin kişi daha aylığını almak için gün sayıyor.

BAŞVURULAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Vatandaşların mağduriyet yaşamamları için SGK  titizlikle çalımalarını sürdürüyor.Prim borcu ve eksik günleri olanların tespit edilmesi bunun gibi birçok hususta SGK ile alakalı olmayan başvuran kişilerin eksiklikleri ile alakalı olan gecikmeler söz konusu.

BU ZAMANA KADAR 1 MİLYON 100 BİN KİŞİNİN AYLIĞI BAĞLANDI'

Bu zaman kadar maaşını alanların sayısının 1 milyon 100 bin kişiye ulaşılmış olmasını başarı olarak görüyoruz. Henüz emekli işlemlerini tamamlamayan 600 bin kişi içerisinde eksik işlemleri olan müracaatlar söz konusu.

Mayıs ayı içerisinde olmasa da haziran ayı içerisinde tüm müracaatların sonlanacağı kanaatindeyiz. Haziran ayında dahi bağlanmış olsa ciddi bir başarıdan söz edilebilir.

EYT'Lİ LER ÇİFT İKRAMİYE ALACAK'

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

Başvurusunu yapan emekliler maaş almaya başladıklarında tüm haklarını alacaklardır.

Mesela mart ayında müracaat eden emekliler 1 Nisan'dan itibaren tüm emekli maaş haklarını ve sosyal hakları elde etmeye başladılar.

Bekleyen 600 bin kişi için de bu şartlar geçerlidir. 1 Nisan'dan itibaren maaşları çalışmaya başladı. Hesaplarında birikmeye başladı. Ramazan Bayramı ikramiyesi ve Kurban Bayramı ikramiyesi maaşlarında birikmeye başladı.

Emeklilik şartlarını taşıyan ve müracaatlarını gerçekleştirenlerin panik yapmasına gerek yok hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacaklardır. Maaşı henüz bağlanmayan EYT'liler çift ikramiye alacaktır. Geçmişe dönük ikramiyeyi de almaya hak kazanacak.