Milliler grupta 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 16 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Galler ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik sonucunda topladığı 11 puanla 3. sırada yer alıyor. Almanya’da düzenlenecek turnuvanın biletini daha önce alan ay-yıldızlılar, Galler müsabakasından galip yada berabere ayrılması durumunda grubunu lider tamamlayacak ve tarihinde ilk kez bir turnuvaya 2. torbadan katılacak. Yenilmesi durumunda, Hırvatistan - Ermenistan maçının sonucuna göre gruptaki sıralaması belli olacak.

9. RANDEVU

A Milliler bugüne kadar Galler ile 8 kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda ay-yıldızlılar 3 galibiyet elde ederken, 4 kez de yenildi. 1 müsabaka ise berabere sona erdi. Milliler, Galler ağlarını 9 kez havalandırırken, kalesinde de 12 gol gördü. İki ülke son olarak 19 Haziran 2023 tarihinde Samsun’da karşılaştı ve ay-yıldızlılar 2-0 galip ayrılırken, golleri Umut Nayir ve Arda Güler kaydetti.

Bursaspor başkan aday adayları belli oldu Bursaspor başkan aday adayları belli oldu

2064710

Millilerde Almanya maçı öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu kamptan ayrılmıştı. Emre Akbaba da Almanya karşılaşmasında yaşadığı sakatlıktan dolayı kadrodan çıkarıldı. A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu şöyle: 

Mert Günok, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Ertaç Özbir, Ferdi Kadıoğlu, Ozan Kabak, Eren Elmalı, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakçı, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Rıdvan Yılmaz, Cenk Özkaçar, Salih Özcan, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Berkan Kutlu, Berat Özdemir, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Sarı, Bertuğ Yıldırım, Kenan Yıldız.

Editör: Umut Gökdaş