TSE İnegöl temsilciliğinin açılışı için ilçemize gelen TSE Başkanı Hulusi Şentürk, dün Kaymakam Aziz İnci"yi makamında ziyaret etti. Şentürk yaptığı konuşmada: "Bugün irtibat büromuzun açılışı için İnegöldeyiz. TSE olarak, bugün ilk defa bir il dışında irtibat bürosu açıyoruz. Umut ederim ki, buradaki büromuz beklenen başarıyı gösterir ve diğer sektörel bazda yoğunlaşmanın olduğu yerleşim yerlerinde de benzer bir çalışmayı gerçekleştiririz. Bugün OSBde TSE Ofisimizi açacağız. Bölgemizde ki işadamlarını Türk Standartları Enstitüsüyle ilgili her türlü ihtiyaçlarını direk buradan karşılanacak. Bizim arkadaşlarımız burada başvuruları alacaklar. Numuneleri alacaklar. Gerekli iş ve işlemleri yaparak yine burada kendilerine teslim edecekler. Dolayısıyla Bursaya gidiş geliş gibi külfetten de iş dünyamızı kurtarmış olacağız" dedi.

"KUZEY IRAK"A 2,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT VAR"

Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum

İnegöl"ün bir mobilya merkezi ve Türkiyenin ihracatında mobilyanın çok önemli yer tuttuğunu vurgulayan Şentrük: "Özellikle Kuzey Irakta 2,5 milyar dolarlık bir ihracatımız var. Ancak son zamanlarda Iraka mobilya ihracatında ciddi bir tıkanma yaşamıştık. Geçtiğimiz ay Ekonomi Bakanlığımı Kuzey Irak bölge yönetimi standart teşkilatlarıyla bizler toplantı yaptık. Bunun çözümü için. Daha evvel Irak, Mısır standartlarını kullanıyordu. Fakat bizim bilgilendirmemizden sonra Türk standartlarını kendi standartlarının çok üstünde olduğu kabul ettiler. Laboratuar altyapımızın da çok güçlü olduğunu bizzat müşahede edince, geçtiğimiz ay iki ülke hükümetleri arasında Türk Standartları Enstitüsünce verilecek belgelerin başka bir işleme gerek kalmaksızın gümrüklerde kabul edilmesi anlaşması imzalandı. Dolayısıyla bundan en çok mobilya sektörünün merkezi olan İnegöl kazanacak. Bizde burada mobilya sektörümüzün ihracatta da yaşayacağı sıkıntıları en aza indirmek ve zaman kayıplarını ortadan kaldırabilmek için bir ofis açmaya karar verdik. OSB Yönetimi de bu konuda son derece olumlu bir yaklaşım sergiledi. İnşallah ofisimizi de açacağız. Ümit ediyorum ki, bu Bursa ve İnegöl için önemli bir hizmet olacaktır" diye konuştu.

"YENİŞEHİR"E PİST MERKEZİ KURACAĞIZ"

Yenişehir"de kurulması planlanan otomotiv pist merkezi ile ilgili de değerlendirmeler yapan Şentük, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada Bursa kamuoyunun yakından takip ettiği Yenişehirdeki bir otomotiv pist merkezi var. Onunla ilgili de Başbakanlıktan karar çıktı. Şimdi ilgili birimlerle yazışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde tahsis yapılacak ve biz de TSE olarak, Türkiyenin inşallah bir ilki ve gururu olacak olan devasa otomotiv test merkezini de Bursada yapmış olacağız. Artık gün sayıyoruz. Bursalılara şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz"

"İNEGÖL İLKLERİN KENTİDİR"

Kaymakam Aziz İnci ise: "İnegöllüler adına hoş geldiniz diyorum. İnegöl ilkleri başarmış bir kenttir. İnegöl Anadolu"da 1890 yılında ilk kez Sanayi ve Ticaret Odasını kurmuş bir ilçedir. Dolayısıyla ticaret ve sanayinin organizasyonunu ve altyapısını kurmuş bir kenttir. Cumhuriyet dönemi ile beraber yaşanan çeşitli gelişmeler sonunda da 1974 yılında ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesini kurmuştur. Geçtiğimiz yılın hemen başında İnegöl2de Gümrük müdürlüğü hizmete girdi. İnegöl birçok vilayette olmayan birimlere sahiptir. Bu tamamıyla İnegöl"deki sanayi ve ticaretin gelişiminin sonucudur. Burada açtığınız temsilcilik ilçe bazında da ilk oluyor. İnegöl bu tür kurumlara sahip çıkmasını ve gelişmesini desteklemesini bilen bir ilçedir. TSE için de böyle olacaktır. Bu temsilcilik, sanayicimizin ihracatçımızın ihtiyaç duyduğu belgeyi almakta büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu da ihracatçımıza, sanayi gelişimize olumlu etkisi olacaktır. 2.OSB de çok iyi bir yolda devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bu açılan kurumun ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap vereceğine hepimiz şahit olacağız" dedi. Konuşmaların ardından Şentürk, İnci"ye plaket ve TSE bayrağı takdim etti.