TRT gazetecisi hayatını kaybetti TRT gazetecisi hayatını kaybetti

Kütahya, beyaz bir haftaya hazır olun! Yeni yılın ilk kar yağışı, Sibirya kökenli soğuk hava dalgasıyla birlikte kente geliyor. Özellikle Çarşamba günü ve sonrası için eksi derecelerde sıcaklıklar ve kar yağışı bekleniyor. İşte, Kütahya'da hava durumu ve beklenen soğuk hava dalgası hakkında tüm detaylar...

Sibirya Soğukları Kütahya'ya Ulaşıyor

9 Ocak Salı gününden itibaren Kütahya, Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları 5 ila 8 derece düşecek. Yağmur ile başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak'ta kara dönüşmesi bekleniyor. Tarihin en kurak yıllarından birini geçiren Kütahya için bu, beklenen bir müjde niteliğinde.

Bu Hafta Kütahya'da Hava Nasıl Olacak?

Salı günü yağmur ile başlayacak olan yağışın, akşam saatlerinde sıfıra yaklaşan hava sıcaklıklarıyla birlikte karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise sıcaklıkların eksi derecelere düşmesiyle birlikte kar yağışının başlaması muhtemel. Perşembe günü havanın açık olmasına rağmen, gece saatlerinde hava sıcaklıklarının eksi 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor ki bu da buzlanmaya yol açabilir.

Editör: Umut Gökdaş