İtiraf ediyorum; kar yağdı mı, çocuklar gibi sevinirim. Kar mevsimi geldiğinde gözüm hep pencerededir. Kar tanelerini gözlerim gece gündüz...

Bir şey daha itiraf edeyim; Kar tatili olduğu için eleştirenler varsa, bunun mesullerinden biri de ben ve öğrencilerimdir. Çünkü 3 ayrı sınıfta kar duası yaptık. "Kar yağsın, okullar tatil olsun" diye dua ettik.

Bu işin latife kısmı tabi...

Dün akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, İnegöl'ü beyazlara bürüdü. Kimi aileler ve özellikle de çocuklar, geç saatlere kadar sokaklara döküldü, karın keyfini çıkardı.

Allah kimsenin keyfini bozmasın. Kar yağışı devam ettikçe doğal olarak şu soru sorulmaya başlandı: " Okullar tatil olacak mı?"

Bana gelen sorulardan; Başta Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, yetkililere, bu konuda gelen soruların, ne kadar yoğun olduğunu tahmin edebiliyorum.

Şu bir gerçek: Kar tatili konusunda inanılmaz yoğunlukta bir kamuoyu baskısı var. Özellikle öğrenciler, sosyal medyayı kullanarak bu konuda çok etkin oluyorlar.

Dün gece tatil kararı alınmadan saatler önce çocuklar, sosyal medyada geçen seneki haberleri yayarak, kar tatili kararı almışlardı bile...

Ben yetkililerin kar tatili kararını kolay aldığını düşünmüyorum. Mutlaka hava tahmin raporlarını, mevcut hava şartlarını dikkate alıyorlar.

Hava şartlarının risk oluşturması söz konusu olduğunda, kamuoyunun da talebini dikkate alarak tatil kararı alıyorlardır. Bu sebeple tatil kararı gecikebiliyor.

Nitekim gece yarısına doğru, beklenen haberi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sosyal medya hesabından aldık. Bu haber öğrencilerin tamamına, öğretmenlerin büyük çoğunluğuna, ben dahil, müjde gibi geldi.

Kararın alındığı saatlerdeki hava şartları ve öğrencilerin okula gideceği saatlerdeki hava tahminleri dikkate alındığında, bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum.

Bizim Cem başta olmak üzere, bu karara tepki gösterenler elbette vardır. Çünkü saat 9 sonrası uyananlar, tatil olmasını gerektirecek bir hava muhalefeti ile karşılaşmadılar. Ancak çocukların okula gittiği 07-08 saatleri arasında dışarı baksalardı tatil kararına şaşırmazlardı.

Ayrıca kar tatili konusunda; İnegöl ile doğu illerini karşılaştırmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Her coğrafyanın kendi şartları ve sebepleri dikkate alınmalı.

Hülasa tek derdimiz okulların tatil olması olsun. Allah başka dert vermesin. Öğrenciler bir gün okula gitmesinler, inanın hiçbir zararı yok.

Tedbir her zaman iyidir. Bilakis bu tür sürpriz tatillerin, moral ve motivasyonlarını arttırdığını düşünüyorum. Benim için öyle oldu...

Söze kar duası ile son vereyim (Bizim Cem'in inadına):

" Allah'ım! Ey göklerin, bulutların, her şeyin sahibi! Ey yağmuru ve karı yağdıran! Biz kar yağdığında çok seviniyoruz. Sevinçten çocuklarla sokaklara dökülüyoruz. O kadar kar yağdır ki yine sevinelim, ama kimse kardan zarar görmesin. Kimse açıkta soğukta kalmasın." Amin!

Dikkatinizi çektiyse; Duama; "Okullar tatil olsun" diye eklemedim. Şimdilik bu tatil bize yeter...