Kahvaltı sohbetlerimizin bu hafta ki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi idi. İnegöl'ün siyasi gündemini masaya yatırdığımız sohbetimize; İlçe başkanı Turan Neşe, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Zambak ve Engin Başar katıldılar.
Muhalefeti penceresinden İnegöl'ü ve İnegöl siyasetini konuştuk. Ama en çok da İnegöl'ün sorunları gündeme geldi.. Çünkü başkan Turan Neşe, çok dolu ve hazırlıklı gelmiş kahvaltıya...
Turan Neşe ismini zaman zaman köşe yazıma taşıyorum. Başkan Neşe'nin İnegöl CHP'ye yeni bir hareket ve enerji kazandırdığı kesin.
Başkan Neşe ile ilk defa bu kadar uzun süre sohbet etme fırsatı buldum. Sohbetimiz yaklaşık üç saat sürdü.
Öncelikle alışılagelen CHP muhalefeti anlayışından çok farklı bir muhalefet anlayışına sahip olduğunu belirtmeliyim.
İktidarı ve Belediyeyi çokça eleştirmesine rağmen özellikle Belediyeyi bir o kadar da takdir etmesini biliyor. Yanlışlarını eleştirmekle birlikte yeri geldikçe yaptığı doğru işler için de Başkan Aktaş'a teşekkür etmekten geri durmuyor.
Onca muhalefetinin yanında, "Bunların hiç mi doğru işleri yok?" Diye sorduğumuzda, "Elbette doğru hizmetleri de var" diyebilecek ve bunları sayıp teşekkür etme nezaketine sahip.
Gözlemlerime göre: Başkan Neşe'nin, son zamanlarda en hareketli muhalefet partisi ilçe başkanı olduğunu belirtmeliyim.
Dikkatimi çeken başka bir konu da; İnegöl siyasetine, belediye çalışmalarına İnegöl'ün sorunlarına çok hakim.
Bir muhalefet partisinin ilçe başkanı olma sıfatının hakkını fazlası ile veriyor.
İnegöl'ü, İnegöl'e yapılanları ve yapılmayanları, sokak isimlerine kadar takip ediyor.
Başkan Neşe, paylaştıkları ile İnegöl'ün sorunlarına en hakim ilçe başkanı izlenimi bıraktı bende.
Turan Neşe'nin heybesinde; trafik sorunundan otopark sorununa, sağlık sorunundan, çocuk işçi sorununa, hava kirliğinden, su sorununa kadar her konuda fikir ve çözüm önerileri var.
Başkan Aktaş'ın zaman zaman Turan Neşe gibi siyasi bir değerle bir araya gelip, fikir alışverişinde bulunmasında, kentimiz adına fayda görüyorum.
Sohbetimizin ağırlığını İnegöl'ün sorunları ve belediye hizmetleri oluşturdu. Tabi biraz da siyaset konuştuk.
Öncelikle aday meselesin sorduk Başkan Neşe'ye..
Partiye adaylık için başvuruların başladığını, aday adayları arasında bu işi yapabilecek çok kıymetli insanların olduğunu söyleyen Neşe; "Ancak yaptığımız istişarelerin sonucunda Kurşunlu Belediye başkanı Erkan Dönmez'in ismi ön plana çıktı. Aday adaylarını bir araya getirerek bir konsensüs arayacağız. Gerekirse ön seçim de yapabiliriz "dedi.
Edindiğimiz izlenim Erkan Dönmez ikna edilirse, belediye başkan adayları O olacak, ikna olmadığında başka adaylar değerlendirilecek.
CHP İnegöl'de yıllardır hedeflediği noktada değil. Özellikle yerel seçimlerde uzun yıllardır ilk üçün dışında kalıyor. Ancak son milletvekili seçiminde İnegöl'de de ikinci parti oldular. Kesin olan bir şey var ki, önümüzdeki yerel seçimde ciddi bir çalışma içinde olacaklar. CHP belediye başkanlığı seçiminde en kötü ihtimalle 2. Olmayı hedefliyecektir.
Açıkçası İnegöl siyasetini yakından takip eden bir köşe yazarı olarak, birkaç ay öncesine kadar, renksiz ve iddiasız bir seçim olacağını tahmin ediyordum. Ancak yaptığım görüşmeler neticesinde İnegöl'de bizleri iddialı ve hareketli bir seçimin beklediğini söyleyebilirim.
.