Ekonomi içerikli yazılarımın yanında son dönemde özellikle dijitalleşme ve dijital süreçler ile ilgili yazıları sizlerle paylaşıyorum. Ekonomi içerisinde mevcut verileri incelemenin ve yorumlamanın önemi tartışılamaz ancak her zaman önemsediğim, altını çizdiğim konu ise ekonomide değer yaratmak konusudur. Değer yaratma iş süreçlerinde pek çok noktada olabilir. Başta müşteri beklentileri olmak üzere, ürün, hizmet gibi şirketlerin iş süreçleri içerisinde farklılaşabilecekleri tüm noktalar değer döngüsü içerisindedir. Bunun yanında bir de şirketlerin kendi iç süreçleri mevcuttur. Üretimden satışa, muhasebeden satın almaya tüm işleyiş şirketlerin iç süreçleri içerisinde değerlendirilir.

Tüm bunlar çerçevesinde birkaç gün önce tüm Dünya'da şok etkisi yaratarak batışını öğrendiğimiz, turizm alanında bir dev olan Thomas Cook şirketi ile ilgili birkaç dikkat çeken unsuru paylaşmak istiyorum. Gönül ister Dünya üzerindeki hiçbir şirket problem yaşamasın ancak hepimizin bildiği üzere bunun olması da pek mümkün gözükmüyor. Burada iş dünyasına düşen konu bu gibi durumlardan büyük dersler çıkarmak olmalıdır.

Peki kimdir bu Thomas Cook?

(22Kasım 1808 18Temmuz 1892),Melbourne, Avustralya doğumlu Baptist din adamı ve işadamı. Kendi adıyla bilinen taşımacılıkşirketini kurdu. Thomas Cook 1846 yılında marangozluk mesleğini bıraktı ve seyahat düzenleyicisi olarak yeni mesleğine başladı. 1841 yılında İngiltere'nin Leicester kentine, 2O km uzaklıktaki bir alanda düzenlenen festivale, 571 kişilik bir turist kafilesi ile işe başlamış.Bu hareketiyle modern anlamda ilk turizm hareketini başlatmıştır.1 şiline düzenlediği bu turdan hiç kar elde etmemiş ve ilk tur düzenleyen kişi olmuştur.

Tur organizatörü olarak yeni bir meslek alanı yaratmıştır. Cook ilkyurt dışı turunu İskoçya`ya tren ve gemi ulaşım araçlarını birlikte organize ederek gerçekleştirmiştir. 1860 yılında ilk seyahat şirketini THOMAS COOK TRAVEL adı ile açmıştır. }

İlklerle başlayan ve bugün 18 ülkede faaliyeti, 9 Milyar Pound yıllık Cirosu, 200 Milyon müşterisi, 186 Oteli, 100 adet kendine ait uçağı, 22000 çalışanı ve bunun gibi birçok gücü ile bir Dünya devi haline gelen bir şirket. Tur operatörleri, kendine ait havayolları, otelleri ile aslında birçok alanda rekabet gücünü elinde bulunduran bir Dünya devinden bahsediyoruz. Sadece İngiltere'den ziyaretçi sayısı 50 Milyonlarda. Peki nasıl oluyor da böylesine büyük ölçekte ve güçlü olan şirket sıkıntı yaşıyor?

2018 yılı faaliyet raporu ve bilançolarını incelediğimde önemli noktalar dikkatimi çekti. Şirketin 9 Milyar Poundluk cirosunda operasyonelgiderleri 1.7 milyar pound olmakla birlikte sadece personel gideri 1.1 milyar pound olarak gerçekleşmiş. Diğer taraftan geleneksel yöntemlerden sıyrılmaya çalışılarak websitesi ve aplikasyon bazlı çalışmalar öncelik haline gelmiş ve satışların %12'lik kısmı online olarak yapılır duruma gelmiştir. Borçluluk tarafına baktığımızda 350 milyon pound civarında, ve 250 milyon pound civarında bir borç rakamına sahip.

Detaylı olarak tüm süreçlerini göz önüne aldığımızda karşımıza çıkan en büyük gerçek Dünya'da iş yapış şekillerinin ve tüketici alışkanlıklarının değiştiğidir. Bunu geçmişten günümüze birçok firma ile örneklendirebiliriz. Son dönemde sektörde bir Dünya devinin tüm kaynaklar kendine akıyorken sıkıntı yaşaması iş dünyası içerisindeki herkese ders çıkarılacak bir örnek olmalıdır. Gerek finansal,gerekoperasyonel gerekse yönetimsel olarak incelenmesi gerekmektedir ama açıkçası önemli olan en büyük nokta dijitalleşme konusudur. Buradan kimse websitesi ve aplikasyon kurulumlarını anlamasın. Çünkü dijitalleşme dediğimiz hadise onlardan kesinlikle ibaret değildir. Web sitesi ve aplikasyon tüketiciye ulaşmada bir iletişim aracıdır. Nihayetinde şirketlerin kendi iç süreçlerini ve iş yapış biçimlerini göz önüne alarak yeni Dünya düzeni ve dijital dönüşüm konusunu önemsemelidir diyebilirim.Hatta tüm süreçlerini incelerken eski yöneticisi Tim Rogers'ın şirket ile ilgili BBC kanalında yorumu aslında konuyu özetlemektedir. Tim Rogers şirket için" Digital Dünya'da Analog İş Modeli" diyerek bir öz eleştiride bulunmuştur.İşte bu noktada ülkemizdeki ve şehrimizdeki herkesin şapkasını önüne alarak düşünmesi gerekmektedir