İnegölspor'un camia olarak bugünlerde sakin olmaya ihtiyacı var. Yönetiminden teknik heyete, futbolcusundan taraftarına, hatta basınına kadar...
Herkese bir sağduyu çağrısı gerekiyor.
Onun için Pendikspor maçının analizinden ziyade, bu sağduyu çağrısına ayırıyorum yazımı.
Öncelikle en tepeden başlayalım. Taraftarların kulübün para cezası + saha kapatma alma ihtimali varken; küfür etmelerine kızabilirsiniz. Ama bu tribünlere bağırıp çağırarak çözülmez. Bunu bu şekilde çözen tek bir kulüp yok.
İlhan Korkmaz'ın tribünün bir ucundaki taraftarla ağız dalaşına girmesi hem hoş bir görüntü ortaya koymuyor; hem de sorunu çözmeyeceği aşikarken gereksiz şekilde ortamın gerilmesine sebebiyet veriyor.
Evet, taraftarlar takımlarını 87.dakikaya kadar inanılmaz şekilde destekledi. O desteğe rağmen sahada özellikle ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen oyuncuları anlamakta da zorluk çektim.
Fakat taraftarlar da şu küfür olayını tribünlerde bitirmeli. Bu kulübe zarar veriyor. Belki de Gaziosmanpaşa maçını izleyemeyecekler. Taraftarın da bu konuda sağduyulu olması gerekiyor.
Bir de teknik heyete gelelim. Özellikle de İsmail Güldüren'e... Protokol tribününde olduğum için daha net görebiliyoruz iki teknik adamı da. Güldüren, oyuncularının en ufak hatalarına dahi müthiş tepkiler veriyor.
Hiç futbol oynamamış biri olsa belki futbolcu psikolojisinden anlamıyor diyeceğiz. Hiç mi hata yapmadı, hiç mi adam kaçırmadı, hiç mi gereksiz kart görmedi İsmail Güldüren futbol yaşamında?
Ahmet Yıldırım maçı olabildiğince sakin, oyuncularına güven verecek şekilde izlerken; İsmail Güldüren en ufak hatalarında -amiyane tabirle- basıyor fırçayı. Oyuncunun gözü hep kulübede... O oyuncu risk alır mı, o oyuncu topla buluşmak ister mi?
Kazanan takımda bunu göremedik ama geriye düşen İnegölspor'da böyle bir sıkıntı olduğunu fark ettik. Tribünler kadar, yönetim kadar, futbolcular kadar teknik heyetin özellikle de İsmail Güldüren'in sakin olması gerekiyor.
Bizi dinler mi dinlemez mi bilemem. Ama yıllardır antrenörlük yapan Murat Endes'in, Özgür Şahin'in, Hakan Gökkaya'nın, üst liglerde futbol oynayan Hüseyin Yoğurtçu'nun bir şekilde Güldüren'i uyarması lazım.
Başarı takımınıza, oyuncularınıza güvenerek gelir. Her saniye onlara bağırıp, hatalarında anında tepki vererek değil.
.