İnegölspor, 3 puanın çok önemli olduğu maçta Ankaragücü'nü Ömürcan Yıldırımlı'nın golüyle 1-0 mağlup etti ve ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Oyundan çok skorun önemli olduğu, geçtiğimiz yıl burada yaşanan gerginliklerin bu maça da taşındığı stresli ortamda alınan bu 3 puan gerçekten çok önemliydi.

Maça geride kalan 3 haftadaki dizilişle başladı İnegölspor. Geçtiğimiz maçlardan farklı olarak oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Ayağa pas yapan Ankaragücü'nü geride karşılayıp yarı sahaya doğru yerleşince birkaç cılız atak dışında kalesinde ciddi bir pozisyon vermedi. Ancak orta saha oyuncuları, kendi yarı alanının ortasına kadar gelince de kazanılan toplar çok fazla olumlu kullanılamadı, pozisyona giremedi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf İnegölspor'du. Rakibi biraz daha önde karşıladı. Eren Açıkgöz-Emre Aktaş değişikliğinden sonra orta saha da öne doğru çıkmaya, Emre Aktaş'ın indirdiği veya rakip savunmadan seken topları toplamaya başladı. Oyunun kontrolü biraz daha İnegölspor'un eline geçti. Oyuna dahil olduktan 2 dakika sonra Emrah Dağ'ın müthiş asistinde Ömürcan Yıldırımlı galibiyet golünü attı ve daha çok ihtiyacı olan taraf 3 puanı kazanmış oldu.

Oyunu çok fazla eleştirmek istemiyorum. Hem teknik ekip hem de futbolcular için stres dozu yüksek karşılaşmaydı. Belki iyi oyun olmadı ama skora baktığımızda doğru oyun oynandığını söyleyebiliriz.

Bundan sonra söyleyeceklerimiz amiyane tabirle "sallamak" değil, sadece yapıcı eleştiriler yapmak. Yani yazdıklarımız; İnegölspor kötü olsun da "sallayalım" diye değil, gördüklerimizi söyleyelim de belki bir faydamız olur düşüncesiyle yazılıyor.

İlk yarıdaki futbolun bu maç özelinde oynanan bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bu düzenle oynadığımızda yani oyunu geride kabul ettiğimizde etkili kontralar yakalayamazsak bu maçtaki şans ayağımıza gelmeyebilir. Bu tip oyunda kazandığımız topları, orta saha oyuncuları -dribling yapma ve adam eksiltme özellikleri olmadığı için- daha hızlı ve etkili kullanmak zorunda. Yani pas kalitesini artırmamız gerekiyor. Kanat oyuncuları da tempolarını artırıp daha agresif olmalı. Maçta oynayan iki kanat oyuncumuzun da topsuz oyunda eksikleri var.

İkinci yarıda ise daha derli toplu olduğumuzu söyleyebiliriz. Takımı biraz daha öne çıkarmamız olumluydu. Daha hareketli olup daha fazla pozisyona girebilirdik. Özellikle golden sonra tamamen kalemize yüklenen Ankaragücü karşısında defanstan uzaklaştırdığımız topları Ömürcan Yıldırımlı'yla biraz daha fazla buluşturabilsek belki daha farklı bir skor elde edebilirdik.

Sonuç olarak zor karşılaşmayı güzel bir sonuçla bitirdik. Artık oyun anlamındaki eksiklerimizi minimuma indirip kazanan takım haline gelmeli, üst sıraları hızlıca tırmanmalıyız.

Taraftarımıza da desteğinden dolayı teşekkür etmemiz gerek. Özellikle ikinci yarının ortasında müthiş bir itici güç oldular. Keşke aklı başında olmayan hapçı, ayyaş Ankaragücü taraftarının tahriklerine kapılmadan maçı tamamlayabilseydik. Çünkü bunlar futbolun tamamen pisliğiyle ilgilenen, yönetim ve taraftar olarak her türlü çirkinliği yapabilecek tipte insanlar. Rakiplerinin sahasının kapanmasını kendilerine başarı olarak görecek kadar serserilere karşı daha dikkatli olalım.