-Darbe, fitne, isyan planlarınızdan vazgeçmek için ne istersiniz,nasıl olsun ülkemiz beyler?

-Efenim çağdaş olalım.

-Nedir çağdaşlıktan anladığınız?

-1400 sene önce gelmiş din kurallarını hayatımızdan çıkarın, Türk gelenek göreneklerini boş verin,çağdaş batının mübarek kültürü yeter bize, batılılar gibi düşünelim ve yaşayalım.

-Başka ne istersiniz, mesela ülke yönetimi ile ilgili?

-E tabiiki Cumhuriyet yönetimi isteriz.Fakat, Cumhuriyet kavramındaki 'CUMHUR' kelimesinin 'HALK' anlamına geldiğini kimseye söylemeyin,söylemeyinki halk ülkeyi yönetmeye falan kalkamasın.

-Cumhursuz Cumhuriyet istiyorsunuz yani, çok çağdaş bir yaklaşım!Peki seçimler yapılsın mı?

-OLSUN AMA OLMASIN

-Nasıl yani?

-Efenim şöyle: Seçimler yapılsın.Eğer seçimi bizim düşüncemizden olanlar kazanırsa sorun yok.Ama farklı fikirden olanlar kazanırsa;itiraz edelim,hile var diyelim,sokakları karıştıralım, DEMOKRATİK DARBE YAPMA HAKKIMIZI kullanabilelim.Böylece seçimler yapılmış olsun ama yapılmamış olsun.

-Bu apaydınlık fikirlerinizi anladık.Peki, başka arzunuz?

-Efenim, özgürlük isteriz, bize çok lazım. Ama bizim gibi düşünmeyenlere bırakın özgürlük vermeyi, yağmurlu havada su bile verilmemeli.Çünkü birilerine özgürlük verilince,bizim hayat tarzımız tehlikeye düşüyor, anlatabiliyor muyum?

-Güzel anlatıyorsunuz! Biz sizi iyi anlıyoruz, hem de 200 yıldır.

Peki,ülkedeki TERÖR konusunda ne dersiniz?

- Efenim,batılı amcalarımızın ve bizim, hedeflerimize ulaşmamız için lazım oluyor bu terör örgütleri.Devlet operasyonları durdursun,FETÖ,PKK, vs. rahat çalışsın. Demokrasi var,özgürlük var.İsteyen istediğini yapsın dimi efenim?

-Tabi canıııım.Acayip özgürlükçü yaklaşım!!!

Peki EKONOMİ ile ilgili ne söylersiniz?

-Efenim, ülkemizde ekonomi berbat,10 yıldır söylüyoruz ha battı ha batacak diye.(Lanet olsunki batmadı hala)Ekonomi ile ilgili çok şeyler yapılmalı. Ama şimdi yapılması gereken o şeyleri şeyedemiyorum.Çok parlak fikirlerimiz var, mesela IMF'den borç alırız.Batılı dostlarımızın dediklerine hep evet deriz,parayı kaparız.Salla başı al maaşı yani.

-Fikirlerinizin aydınlığından gözlerimiz kamaştı!

Peki başka arzunuz var mı?

-Yok...Ama bi dakka!Bide Avrupa'ya ve ABD'ye sormak lazım. Acaba onların ne arzusu var ülkemizle ilgili? Onlar birşey arzu ederse aynısını biz de arzu ederiz.

-Peki beyler.Bildiğinizi okuyun, sıksık tekrar edin ki unutmayasınız bu çağaş,bu aydınlık, bu demokrat, bu yüce fikirlerinizi.

-Ne demek istedinki şimdi, anlayamadım?

-'Ben ezelden beridir, hür yaşadım hür yaşarım' demek istedim.Ama siz anlamazsınız.Keşke anlasanız hür yaşamaktan, milli duruştan, milli kültürden, manevi değerlerden, Kızılelma'dan,...

Mehmet Arif SELİM