1299'da Söğüt'te bağımsız bir devlet olup, asırlarca dünyanın süper gücü olan Osmanlı, 19.yüzyıl ve sonrasında gücünü ve buna paralel olarak topraklarını kaybetmişti.1914'te başlayan 1.Dünya Savaşı'na, kaybettiği toprakları geri almak umuduyla, Almanya'nın başını çektiği İttifak Devletleri'nin yanında girmesi, devlet için sonun başlangıcı ve syratejik bir hata oldu.

Çanakkale Cephesi'nde destansı bir zafer kazanılsada, diğer tüm cephelerde yenilen Osmanlı,Mondros Mütarekesi'ni imzalayarak savaştan çekildi.(Ekim1918) Mondros ile;ordusu, silahı, cephanesi, donanması, iletişimi, ulaşımı, velhasıl kendini savunabileceği tüm imkanları elinden alınan Osmanlı çaresiz durumdaydı.

Mondros'un 7.Maddesi;Osmanlı'nın, yani Türk'ün elindeki son toprakları da almak için yazılmış bir maddeydi.Zira İtilaf Devletleri, bu maddeye dayanarak istedikleri yeri işgal edebileceklerdi. Osmanlı'nın çaresiz kaldığı bu noktada devreye millet girdi ve Anadolu'nun her yerinde MİLLİ CEMİYETLER ve silahlı direniş için de MİLLİ KUVVETLER oluşturdular.

Mustafa Kemal'in Anadolu'ya gönderilip, İSTİKLAL için harekete geçen millete liderlik etmesiyle birlikte mücadele örgütlendi.

Ve bundan 100 sene önce, 23 Nisan 1920'de Milli Mücadele'yi yönetmek, milleti temsil etmek için BMM(Büyük Millet Meclisi) açıldı. İşte o TBMM, Milli Mücadele'yi başarıyla yönetti.Hem işgalcilerle(İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Ermeniler) hem de işgalcilerin içerdeki İŞBİRLİKÇİLERİ ile mücadele etti.

TBMM'nin ve Milli Mücadele'nin önündeki en büyük engel MANDACILAR idi.Bunlar:"BÜYÜK BİR DEVLETİN MANDASINA, KORUMASINA GİRELİM, BU BATILILARLA BAŞEDEMEYİZ, BOYUN EĞELİM" diyorlardı. Mandacılar;Batılı Devletlere hayran,aynı zamanda onlardan korkan, Milli Mücadele'yi başaracağımıza inanmayanlardı.

Ancak millet, istiklali için hiçbir engel tanımadı ve Mili Mücadele başarılarak şimdiki devletimizi kurdu. Milli Mücadele'yi kazanan TBMM, 1.GAZİLİK ÜNVANINI işte bu savaşla aldı.

1000 yıllık hayaliydi Batılılar'ın;Türkler'i Anadolu'dan atmak.Başaramadılar.94 yıl önce başaramadıklarını 2016'da başarmak için YENİ MODEL İŞBİRLİKÇİLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİLER.FETÖ ile diğer terör örgütleri ve yeni nesil MANDACILAR eliyle Türkiye'yi İŞGAL ETMEK, BÖLMEK istediler 15 Temmuz'da.

Millet yine İSTİKLALİNE sahip çıktı, 100 yıl önce yaptığı gibi.TBMM yine milletiyle birlikte direndi işgalcilere.Üstelik bombaların altında yaptı bu direnişi.O nedenle, TBMM, 15 Temmuz 2016'da, 2.KEZ GAZİ olmuştur.

Yeni devletimizin rejimini,Cumhuriyet olarak belirleyerek, EGEMENLİĞİ YANİ ÜLKEYİ YÖNETME HAKKINI millete verdik.Ülkede milletimiz ne derse o olur yani, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.'

Millete 'zenci'gibi bakan,kendilerini üstün bir zümre gibi gören, milleti aşağılayan, milletin tarihine ve kültürüne kem gözle bakanlar, egemenliğin millete ait olduğunu, tüm vatandaşlarımızın eşit olduğunu kabul etmelilerdir artık.Biz muz cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti'yiz çünkü.

Darbelerle, iç karışıklıklarla, dış baskılarla milletin elinden devletini ve ya egemenliğini almaya çalışanlar; Milli Mücadele'deki ve 15 Temmuz'daki Osmanlı tokatını akıllarından çıkarmamalılar.

İçimizdeki az sayıdaki BATIKAFALILAR, az sayıdaki MANDACILAR, Siyonist-Haçlılar'ın fino köpeği olan TERÖR ÖRGÜTLERİ bu milletin sahip olduklarını almaya güç yettiremeyecektir. Millet; devletine,vatanının bölünmezliğine, özgürlüğüne, egemenliğine, değer yargılarına sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Koronavirüs nedeniyle meclisimizin 100.yılını doyasıya kutlayamadık.İnşallah, bu günleri atlatıp, sağlıklı bir millet, daha güçlü bir devlet olarak Cumhuriyetimizin 100.yılını doyasıya kutlarız.Buruk da olsa, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız şimdiden kutlu olsun.

Virüsten korunmak için evde kalın,Batıkafalı ve mandacı virüslerden korunmak için uyanık olun.

Mehmet Arif SELİM