Bu haftaki Dipsizgöl kıraathane sohbetimize, yoğun istek üzerine, Altınbaş Camii, Süleyman'ın çay bahçesinden devam ediyoruz. İkindi namazından çıkanlar cami 'nin çay bahçesini doldurmuş. Dipsizgöl'den gelenler İncili Dede' yi getirmişlerdir.

Sohbet Ortamı hazırlanmış. Bu sohbetleri çok merak etmekte olan Uçaravcı Emlak'tan Uçaravcı Ziya Amca; ''Bu hafta kekler bizden olsun. İtiraz İstemem.'' Deyende, aynı şekil sohbetleri merak etmekte olan Avrupa görmüş Süleyman Özdemir Amca da: ''Çaylar da benden olsun. Lakin müsade eder isen ben dilim döndüğünce aklım erdiğince ve dahi Avrupa'da gördüğümüzce bir kaç kelam etmek isterim İncili Dede.''

Bu iyi niyetli izin istemeye binaenaleyh İncili Dede: ''Tamam evlat. Biz zaten sizler sohbetlere iştirak edesiniz diyerekten taaaa Dipsizgöl'den kalkıp sohbeti ayağınıza getirmekteyiz. Çok gezen mi bilir. Yoksa çok yaşıyan mı diyen atalarımıza hürmeten. Söz Senindir. "İncili Çavuş Dede'den desturu alan Süleyman Amıca: ''Yeryüzünde ki en büyük hastalık kibirdir.
Kibir Kalu bela'da. Yani Ruhların yaratıldığı gün Rabbim'in ben İnsanoğlunu yarattım. İnsanoğluna, secde edin demesi üzerine, Şeytanın kibre kapılarak huzurdan kovulması ile yeryüzüne gelmiş olan en büyük hastalıktır. Nasıl ki İblis'in huzurdan kovulmasına vesile oldu ise. Yer yüzünde tüm yaratılanlar bize hizmetkardır. Biz arı ırkız diyen Yahudilerin de Kıyamete Kadar lanetli olmasının sebebi de kibir dir.

Kalu Bela'dan günümüze bir çok kibir abidesi olaylar vuku bulmuş. Ve bu hastalık bir çok topluluğun, bir çok hükümdarın, bir çok insanın helak ve de zelil olmasına vesile olmuştur.

Nolur bu hastalığa tutulmıyalım. Kendimize de ülkemize de yazık etmiyelim. Tarih boyunca ne yenilmez sultanlar yenilmiş. Unutulmuş gitmiştir.
Netice de hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. 82 Milyon nufusumuz ile bir olalım kenetlenelim. Nasılsa, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

Ne var sanki: bu sandık görevlisi kardeşlerimizi hırsız diye zan altında bırakmıyalım. Sandıklarda hırsızlık yapılma olanağı yoktur. Çünkü hersandıkta 7 kişi görev yapmaktadır. Sandık teslim tutanaklarında vede ilçe seçim kurulu teslim tutanaklarında da oy çalabilme imkanı asla mümkün değildir.
Sadece ve sadece tutanakların YSK bilgisayarlarına yazılımında hata olabilir.Öküz altında buzağı aramıyalım. Oda çabuk ortaya çıkar.
İnsanlar olarak sorumlular olarak partiler olarak birbirimize güvenelim. Birbirimizi Sevelim. Kazananları tebrik edelim. Haklarını teslim edelim. Bu ülke hepimizin hepimiz vatansever insanlarız. Öyle kibir abidesi olup kimse kimseyi siz o partili biz bu partili diyerekten vatan hainliği ile suçlamasın. Bunlar ayıp şeyler. Seçimlere katılan tüm partiler ülkemizin yasal partileridir. Seçmeni zan altında bırakarak elin Avrupa'sını Amerika'nyasını hatta ve hatta Afrika Asya'sını kendimize güldürmiyelim. Yazıktır. günahtır. Tarihte demokratik şekilde yönetilen ilk ve tek ırk Türk Milletidir. Bizim Atalarımız 16 devlet yıkmış 17. Türkitye Cumhuriyeti ' ni kurmuştur. Ne Mutlu Türküm Diyene.''

Süleyman amıcanın söyledikleri bittiğinde çay bahçesi alkış tufanına tutulur. Ve İncili Dede: ''Hep gene çok gezen bilirmiş bak gördünüz demi.'' diye sohbeti bitirir. Konu değişir. Merak edenler Genç Gazete'ye abone olarak takip edebilir.

GARİP FAKİİ.