Eski Belediye Başkanlarımızdan Cemal Arık ile İnegöl'ün yetiştirdiği Akademisyen ve Yazar Rauf Kavukçu, önceki gün gazetede ziyaretime geldiler.

Konu İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Lisesi'nin eski adına kavuşması adına yapılan çalışmalardı.

Rahmetli babamın İnegöl Ortaokulu'nda okuduğunu ama mezun olmadığını biliyordum. Ellerindeki belgede görünce duygulandım.

İnegöl Ortaokulu ve Lisesi'nin adının tekrar yaşatılması adına beyanatları oldu, biz de bunları haberleştirdik ve manşetten önceki gün sizlere sunduk.

Ben İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi mezunuyum. Bizim dönemimizde gerek yarışmalarda, sportif organizasyonlarda en büyük rakibimiz İnegöl Lisesi'ydi.

İmam Hatipli olmam İnegöl Ortaokulu ve Lisesi'nin isminin ortadan kaldırılması konusundaki yanlışın düzeltilmesi talebine destek olmamın önüne geçmez.

Cemal Arık, Rauf Kavukçu ve Metin Anıl, İnegöl Lisesi'nin eski adıyla yaşatılması konusunda koşturuyorlar. %100 destekliyorum.

Naire Çikayeva Lisesi aynı ismiyle devam edebilir hiçbir sorun yok. Fakat İnegöl Ortaokulu ve İnegöl (Anadolu) Lisesi adı yaşamalı.

Geçmişte de İnegöl'ün okullara isim vermede ciddi sorunları olduğunu paylaşmıştım.

7 Güzel Adam dizisinden etkilenip; popülist bir şekilde İnegöl ile hiçbir bağları olmayan Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Sezai Karakoç isimlerinin okullarımıza verilmesini anlayamadığımı belirtmiştim.

Oysa birçok İmam Hatipli yetiştiren Hikmet Şahin'in İmam Hatip Ortaokulu ya da Lisesi'ne adının verilmesi gerekmez miydi?

Yine vefat eden Sami Koparan Hocamızın adı İmam Hatip okullarından birinde yaşatılamaz mıydı?

Hayatta olan Nusret Vardar Hocamızın adı da aynı şekilde verilemez miydi?

7 Güzel adam iyidir hoştur da İnegöl'ün de yetiştirdiği çok güzel adamlar var. Hem de sayıları 7'nin çok üzerinde...

İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Lisesi gibi isimleri bellekten silmek, yok etmek, yeni okullara alakasız isimler koyma konusunda mahiriz maşallah.

Sanırım yeni okullara İnegölle özdeşleşmiş isimlerin verilmesi konusunda yeni bir dönemi bekleyeceğiz.