Toplumları birbirinden önemli ölçüde farklılaştıran, her toplumun kendine özgü değerleridir. Değerler aynı olsaydı, milletler olmazdı. Türk toplumu olarak önem verdiğimiz değerleri canımızdan aziz bilir, değerlerimizi canımız pahasına koruruz.

Yıllar önce ulusal çapta yayın yapan bir gazetenin köşe yazısında, şöyle bir yazı okumuştum. 'Hindistan da kıtlık var ve insanlar açlıktan ölmektedir. İsmini hatırlamadığım gazeteci, Hindistan başbakanına bir mektup yazar. 'Sayın Haşmet Mabetleri Hindistan'da insanlar ölüyor hem de açlıktan, bu ölümleri engelleyebilirsiniz.

Ülkenizde birçok inek var, İneklerin etinden halkınızın yararlanmasını sağlarsanız, insanlarınızı açlıktan ölmekten kurtulabilirsiniz.' Bu mektuba Hindistan Başbakanından şöyle cevap gelir 'Sayın .... Mektubunuzu aldım insanlarımız adına göstermiş olduğunuz duyarlılığınız için teşekkür ederim. Unutmayın ki Hindistan'ı Hindistan yapan ineklerin kutsal sayılmasıdır. İneklerin kutsallığını çıkardığınız zaman Hindistan diye bir ülke kalmaz.'

Her ülkenin olduğu gibi her bireyin kendine göre kabul ettiği değerleri var. Bu değerler ülkeleri ve bireyleri birbirinden farklılaştırır ve yaşamın mutluluğunu artırır. Ülkemizde kaotik ortamlar her an mevcut ve bazı insanlar bu ortamdan beslenmeye çalışıyor.

Hiçbir şeyin nalına mıhına dokunmadan objektif bir değerlendirme yaparak iç sesimizle düşündüğümüz de ezan, cami, cem evi, Atatürk, cumhuriyet, İstiklal Marşı, bayrak, vatan gibi değerler etle tırnak gibi Türk toplumunun ayrılmaz parçası. Bu değerler toplumumuzun bir arada yaşamasını kolaylaştırmakta.

Yazılı ve görsel basından bazen okuyor ve görüyoruz. Beyinleri küflenmiş, insanlıktan nasibini almamış kişiler toplumumuzun bir arada yaşamasını kolaylaştıran değerlere bilinçli ya da provakatif amaçlı saldırılar yapmakta veya birileri tarafından yaptırılmakta.

Bir deyim var 'Pantolonunu toplamayı beceremiyor, kendinden büyük işler hakkında yorum yapıyor.' Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesini salyalı ağzıyla eleştiren, ülkemizin bağımsızlık mücadelesini hazmedemeyen, Türkiye Cumhuriyeti keşke kurulmasaydı, Yunanistan'ın hegomanyasında yaşasaydık daha iyi olurdu diyerek çukurlaşan, ne idüğü belli olmayan alçakça cümleler kuran bir insan maalesef itibar görüyor.

Değerlerimizle alay edercesine konuşan bazı sözde din adamları ve politikacılar bazı kesimler tarafından korunmakta ve bilinçsizce şak şaklanmakta. Bu şak şaklar vatansever insanlarımızın ve şehitlerimizin manevi huzurunu incitmekte.

Ey kendinde ülkem hakkında konuşma hakkı gören çukur insanlar, sizin hayalleriniz bile yetmez ülkemin istiklal ve istikbali için yaptığı mücadelelere. Ülkemi ezanıyla, camisiyle, Cumhuriyetiyle, Atatürk'üyle, Ay Yıldızlı Al renkli Bayrağıyla, bağımsızlığımızın izahatı İstiklal Marşımızla seviyorum, hem de çok. Dokunmayın benim değerlerime.