Merhaba değerli okurlar, bu hafta sizlere çok ilgi gören DERMAPEN uygulamasından bahsetmek istiyorum. Dermapen; kalem şeklinde ve ucuna takılan çoklu iğne içeren, değişebilir başlıklardan oluşan bir cihaz.

Otomatik ve titreşimli bu cihaz ciltte gözle görülmeyen binlerce mikro-kanal açar. Ve üzerine uygulanan vitaminlerin, nemlendiricilerinin ve cildi besleyen diğer maddelerin cilde nüfuz etmesini sağlar. Üstelik son derece güvenli, ağrısız ve acısız bir şekilde.

Dermapen; uygulanan ürünlerin ciltten kolayca emilmesini sağlayarak bio-yararlanımını arttırır. Cildin kendi kendini onarmasını ve yenilenmesini sağlar.

Yaş ilerledikçe cilt altındakihyaluronik asit ve kollojen sentezi azalır. Bu nedenle cilt kurumaya ve kırışmaya başlayarak yaşlanma sürecine girer. Bu süreci durdurmak ve ciltte kollojen üretimini tekrar sağlamak için bu mikro iğneleme sistemi oldukça etkilidir. Ancak cihaz kalitesi cilde hasar vermemek açısından önemlidir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Dermapen hangi cilt tedavilerinde kullanılır?

  • Ciltte sarkma ve kırışıklık gibi anti-aging uygulamalarında
  • Cilt çatlakları yada geniş gözenek oluşumlarını iyileştirmek için
  • Akne (sivilce) izlerini gidermede
  • 6 aydan önce oluşmuş yara izlerini iyileştirmek için
  • Cilt lekelerinde
  • Saç dökülmesinde
  • Selülit tedavisinde güvenle ve risk almadan uygulanabilir.

Dermapen tüm dünyada giderek daha fazla ülkede tercih edilen, ülkemizde Sağlık Bakanlığı , Amerika da ise FDA onaylı bir cihazdır.

Uygulama öncesi cilt üzerinelokalanestezik kremler uygulanıp yarım saat beklenir. Daha sonra dermapen uygulamasına geçilir. Sırasıyla cildin üzerindeki ölü tabakayı almaya yarayan peeling solüsyonlar, cildi koruyucu vitaminler, cilt nemini arttırıp parlak ve canlı bir görünüme kavuşturan doğal hyaluronik asit uygulanır. Uygulama, cildi koruyucu kremler sürülerek tamamlanır. Dermapen sonrası bir hafta süreyle güneşten korunmalıdır.

DOKTORUNUZU ARAYABİLİRSİNİZ: İnegöl de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları ile hizmetinizdeyiz. Sorularınız için 532 4976142 numaralı telefonumdan ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim