Türk mutfağı, Osmanlı kültürünün mirasıdır.

Balkan ve Ortadogu mutfağından etkilenen ayni zamanda bu mutfaklarida etkileyen Türk mutfağı yöresel olarak farklılıklar gösteren, geniş bir coğrafyaya yayılan,farkli yemek kültürlerinin bir araya gelmesiyle oluşan dünyadaki hatırı sayılı mutfak kültürlerinden birini oluşturmaktadır.

Bohca kebabi bu tanıma uygun bir yemektir.

Osmanlı ve geleneksel Türk mutfağında Bohca kebabı farkli yöntemlerle yapılmaktadır.

Bazı yöresel mutfaklarimizda Bohca kebabı yufkadan yapılırken bazılarında çiğ hamurdan bazılarında ise krep kullanılarak yapılır.

Sadece bu yemekten bile zengin Türk mutfağının gücünü leziz yemeklerinde değil ayni yemeğin çeşitli yapım yontemlerinden bile görebiliriz.

İşte bugün bu lezzeti size yufka ile yapılan yöntemini sizlere yazacağım...

MALZEMELER; Yarım kilo dana kuşbaşı et, 1 adet kuru soğan , 2 diş sarımsak, 1 adet havuç, 1 adet sivri biber, 1 adet domates , 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet yufka, Tuz , karabiber, pul biber kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, Kaşar rendesi

BESAMEL SOS ICIN: 1 yemek kasigi un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak süt

YAPILIŞI; Ilk olarak soğanı küp küp doğrayıp etimizle birlikle yağları da içine dökerek kavurmaya başlıyoruz. Et suyunu saldığı zaman sarimsagi doğrayıp yemeğin içine ilave ediyoruz.

Ardından küp küp dogranmis havuclarimizi ilave ediyoruz. Sonrasında salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kisik ateşte kavurun. Yumusayinca sivri biberi icine ilace edip 1 bardak su döküp pisirmeye bırakın.

Etler ve sebzeler pisince icine domatesi ilave edip bir tur karıştırın. Sonra altını kapatip soğumaya alin. Ayri bir tencerede tereyağıni eritip unu kavurmaya başlayın. Kavrulan una sütü ilave edip kivam alıncaya kadar karıştırın.

Sonra yufkalarımızı 4 e bölüp bir kasenin içine yerlestirin. İçine kavurdugumuz eti guzelce koyup ağzını kapatin. Sivi yag sürülmüş fırın tepsisine yerlestirin. Bu işlem bittikten sonra besamel sosu guzelce tüm sandığımız yufkalara pay edin.

Uzerlerine kasar rendesinide koyup ister domates biberle süsleyip ister sade bir sekilde fırında 200°C üzeri kizarincaya kadar bekleyin. Yakalım 10 dk. Falan sürecektir. Sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Daha detaylı tarifler için instagram ilker agan veya Arda lokantası hesaplar takıp edebilirsiniz...