İnegölspor Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda karşılaştığı Halide Edip Adıvar Spor'u 3-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

Lig maçlarında daha az şans bulan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla sahaya çıktı İnegölspor.

İsmail Köse'nin bireysel becerisiyle gelen erken golden sonra oyun orta saha mücadelesine dönüştü. İnegölspor, bir iki fırsattan yararlanamadığı ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk dakikalarında HEASK oyuncuları rakip yarı alanda daha çok göründü. Bu dakikalarda Eren Açıkgöz skoru 2-0'a getiren golü attı. Son dakikada Mahmut Şeker'in attığı gol skoru belirledi.

3. Lig'e bu sezon çıkmış, zayıf rakibe karşı alınan 3-0'lık galibiyet gayet normal görünüyor. Ama maçı izleyenler için skordan ziyade oyun pek fazla ışık vermedi.

Bir iki sezonluk istisnalar dışında İnegölspor benim 15 yıldır izlediğim İnegölspor. Sürekli uzun topla oynayan, topu yere indirdiğinde bir türlü organize olamayan bir takım.

Hem yedek ağırlıklı kadronun sahada olması hem de zeminin kötü olmasını mazeret olarak gösterebiliriz ama ligdeki Bugsaşspor maçını da göz önüne getirince İnegölspor'da oyun anlamında pek fazla değişim ve gelişim gördüğümü söyleyemeyeceğim.

İnegölspor'un alt ligde mücadele eden bir takıma karşı kendi oyununu kabul ettirmesi, topun hakimiyetini skoru 2-0'a getirdikten sonra değil mücadelenin tamamında elinde tutması gerektiğini düşünüyorum.

HEASK oyuncuları özellikle orta sahayı oyunun bir bölümüne yolgeçen hanına çevirdiler. Rakip yarı alanda İnegölspor'dan daha organize çoğaldılar.

Hatta maçın 60. dakikasına kadar İnegölspor'dan daha fazla 2. Lig takımı gibi göründüler.

Hedefi Ptt 1. Lig olan bir takımın (yedek ağırlıklı kadroyla da olsa) bu kadar silik bir futbol oynamaması gerek.

Artık savunma oyuncularının attığı uzun toplarla pozisyona girmeye çalışan bir takım izlemekten ben şahsen sıkıldım. Ne bir organize atak, ne bir kaliteli hücum, ne bir uzaktan şut... Hiçbirini göremedik.

Topu yere indiren, ne yaptığını bilen, oyunun temposunu kendi ayarlayabilen bir takım istemek çok büyük bir istek olmasa gerek. Hedef Ptt 1. Lig ise böyle olması gerekir ama hedef orta sıralar ise taraftar da hiçbir beklenti içinde olmasın.

Yönetim, takımı kampa yetiştirerek önemli bir işe imza attı. Artık teknik heyet ve oyuncuların da üstüne düşeni yapması gerekiyor.

Son paragrafı da İnegöl İlçe Stadı'nın zeminine ayırıyorum.

Yıllık ortalama sıcaklığı 15-18 derece olan bir ilçede yaşıyoruz ve İnegöl İlçe Stadı'nın zemini yazın da kışın da kötü. Bu tribünden bile belli oluyor.

Zemin ve oyunla ilgili sorunlar hep uzun yıllardan beri süregelen sorunlar. Sorumlusu kimse bir çözüm bulunmalı artık. Belediye, kaymakamlık vs. her kimse...

Bu zeminde oynayan oyunculara da yazık.

Lafa gelince; "İnegölspor'un yeri en az Ptt 1. Lig." ama biz hep yerimizde sayıyoruz. Ve evet, bu kafayla bizim yerimiz tam da burası.