Yanlış anlaşılmasın; Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şansını yazmayacağım. İnegöl'ün Bursa Büyükşehir'e bağlanmasının Alinur Aktaş için artı mı eksi mi olacak ona değineceğim. Tabii ki bu yazıyı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Faruk Çelik olma ya da olmama ihtimalinin dışında yazdığımı da belirteyim.

İnegöl'ün Büyükşehir ile tanışması ilk zamanlar belki de sıkıntıları beraberinde getirecek. Yetki karmaşası, vatandaşın kime başvuracağını tam anlamıyla bilmemesi, köylerdeki dönüşüm hep sıkıntı. Onun için özellikle Büyükşehir ile ilk kez tanışacak olan ilçeler için başarılı görülen mevcut başkanlar tercih sebebi olabilir.

Yerel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı, bir sene sonrasında da genel seçimlerin olduğunu düşünürseniz bu manada Büyükşehir'e bağlanma ve ilk seçime de denk gelmesi bence Aktaş için artı. Tabii ki son kararı Genel Merkez verecek. Ondan ötesi de hikaye....

15 EYLÜL KRİTİK TARİH

Ajanslara düşen haber şu şekilde: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aday açıklamaya büyükşehirlerden başlayacak. Öncelikle yeni kurulan 13 büyükşehir olmak üzere her hafta bir büyükşehire gidecek olan Erdoğan, orada adayları tek tek açıklayacak. Erdoğan'ın bu turu eylül ortasında başlayacak ve ocak ayına kadar sürecek. Başbakan Erdoğan, mitinglere Şanlıurfa'dan başlayacak. Başbakan 14-15 Eylül'de Şanlıurfa'da, 12-13 Ekim'de İzmir'de, 16-17 Kasım'da da Diyarbakır'da miting yapması bekleniyor"

Bu haber bize Bursa'nın hatta İnegöl'ün adayı açısından da önemli bir tarihi veriyor: 14 ya da 15 Eylül. Eğer AK Parti'nin Şanlıurfa adayı Faruk Çelik olursa Aktaş, rahatlar. Fakat olmazsa Faruk Çelik baskısı sürer. Bunların hepsini birer ihtimal üzerinden yazdığımızı da belirtelim. Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Çelik, İnegöl'ün adayı da Alinur Aktaş dedikten sonra gerisine kim bir şey diyebilir?

.