2016 yılını geride bıraktık. Ülke olarak sıkıntılı bir yıldı. Darbe girişiminin, terör olaylarının gölgesinde zorlu bir yılın ardından 2017 yılından daha da ümitliyiz. 2016'dan daha kötü geçeceğini düşünmüyorum açıkçası. İnşallah dünyada savaşların sona erdiği, ülkemizde de huzurun tesis edildiği bir yıl olur.

2016 yılı geride kalmışken; 2016'ya ilişkin en'leri de paylaşmak lazım. Kendimce oluşturduğum listeyi bugünkü yazımda sizlere aktarmak istiyorum.

2016'NIN KAHRAMANLARI: 2016 yılının kuşkusuz kahramanları, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran başta Ömer Halisdemir gibi şehitlerimiz ve tankları durduran, F16'larla mücadele eden bu ülkenin halkıdır. Hainler, bir kez daha şunu görmüşlerdir ki bu halkı esir edemeyecekler.

2016'NIN KAYBI: İmam Hatip Lisesi'nden hocamız, değerli büyüğümüz Sami Koparan'ı 2016 yılında kaybettik. İnegöl adına önemli bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha rahmetle anıyoruz.

2016'NIN ÇİRKİNİ: Sosyal medyada farklı hesaplar adı altında bu ilçeyi karıştıranlar, özellikle 2016'nın son 4-5 ayında ülkenin gündeminin birlik beraberlik olduğu anda fitne salanlar 2016'nın çirkini olarak yer aldılar. 2017'de aynı çirkinliklerin sürmemesini de dileyelim.

2016'NIN AYIBI: İnegöl'ün kış günü susuz kalması... Bursa'da çeşmeden su içilir diyen, her geldiğinde İnegöl gelişti, gelişiyor diyerek gaz alma derdindeki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin İnegöl'ü kış gününde susuz bırakması ve bu suçu UEDAŞ'a atması yılın ayıbı olarak değerlendirilebilir.

2016'NIN YATIRIMLARI: Bursa-Ankara karayolunun rahatlamasına imkan veren köprülü kavşaklar yılın yatırımları içerisinde yer aldı. Ayrıca İnegöl Belediyesi'nin İnegöl'ün doğasını ve turizm alanlarını tanıtma, ayrıca doğa sporlarına imkan sağlayacak yatırımı DOSTUM, 2016'nın önemli yatırımlarından biri olarak dikkat çekti.

2016'NIN VEFALISI: Kent Konseyi. Vefaya önem veren Kent Konseyi, İnegöllülere vefa gecesini sürdürüyor. İnşallah bu uzun soluklu olmaya devam eder ve bizler daha fazla başarılı İnegöllüyü tanıma imkanı buluruz.

2016'NIN ORGANİZASYONU: MODEF EXPO Fuarı. İnegöl'ün en önemli fuarı son MODEF Fuarıydı. Fuar öncesi yapılan çalışmalar, kaliteli fuar katılımcıları ile 2016'ya damga vuran bir fuar oldu.

2016'NIN KÖTÜSÜ: Kuşkusuz İnegölspor. Beklentileri karşılamayan ve oynadığı oyunla da gelecek adına ümit vermeyen Bordo Beyazlılar, 2016 yılının kötüsü olarak kayıtlara geçebilir. 2017 yılında göze hoş gelen futbol, daha fazla mücadele ve zirve mücadelesi beklentimizi buradan duyuralım.

2016'NIN İYİSİ: Belediyespor ve Doğanspor. Voleybolda geçtiğimiz sezondaki başarısını bu sezonun ilk yarısında da sürdüren Belediyespor ile 2.kümeden Süper Amatör Lig'e kadar üst üste şampiyonluklar yaşayan Doğanspor, geçen yılın iyileri arasında yer alabilir.

2016'NIN PROGRAMI: Spor demişken arasında benim de yer aldığım, sadece sporun konuşulduğu, özellikle İnegölspor'u doğru tahlillerle irdelediğimiz Online Spor programını yılın programı olarak gördüğümü ifade edeyim.

2016'NIN ÇIKIŞI: Kanal 16 televizyonunun İnegöl'ün ilk uyduya çıkan kanalı olması hasebiyle 2016'nın çıkışı ödülünü kendilerine layık gördüm. Sanırım Süper Kanal'da da bir takım yenileme çalışmaları var. Uyduya çıkacağına ilişkin duyumlar aldım. Her iki kanalımıza da başarılar diliyorum.

2016'NIN ŞANSLILARI: FETÖ'nün özel okullarında eğitim öğretime devam eden İmam Hatip Lisesi ve Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, 2016'nın şanslı okulları. İnegöl Belediyesi de yüksek maliyetli yatırımları arasında yer alan Kültür Sanat Vadisi projesini tahsis edilen FETÖ'nün dershanesinde hayata geçireceği için yine 2016'nın şanslıları arasında yer alıyor.

2017 yılının hepimiz için hayırlı, bereketli, huzurlu geçmesi temennisiyle...