Son zamanlarda dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19, yeni bir varyant ile tekrar gündeme geldi. Bilim dünyası tarafından "Omicron'un torunu" olarak adlandırılan bu yeni varyant, sağlık yetkilileri arasında endişe yaratmaya başladı.

Korona virüs yeni Varyantı hızla yayılıyor

Belirtiler Neler?

Korona virüs yeni Varyantı hızla yayılıyor

HV.1 ya da diğer adıyla Eris varyantı, geleneksel Kovid-19 belirtilerini taşıyan fakat bazı benzersiz özelliklere sahip olan bir enfeksiyon türüdür. 

Korona virüs yeni Varyantı hızla yayılıyor

Boğaz ağrısıyla birlikte, burun tıkanıklığı, burun akması, kuru öksürük, tükenmişlik yorgunluk, şiddetli baş ağrısı, kas eklem ağrıları, ateş ya da titreme gibi belirtiler, bu yeni varyantın enfeksiyonunu tanımlayan unsurlar olarak ön plana çıkmakta.

Korona virüs yeni Varyantı hızla yayılıyor

Aşılar Ne Kadar Etkili?

Korona virüs yeni Varyantı hızla yayılıyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri verilerine göre, HV.1 Amerika'da en baskın tür olarak görünüyor. Fakat, bu yeni varyantın aşılara karşı direnci konusunda halen belirsizlikler bulunmakta. 

Viroloji uzmanları, bu varyantın Omicron'a çok benzer şekilde yüksek bulaşıcılığa sahip olduğunu belirtiyor. Aşıların etkisi hakkında net bir bilgi olmamakla beraber, uzmanlar aşı olmanın hastalığın ciddiyetini azaltmada önemli bir rol oynayabileceğini söyledi.

Uyarılar Giderek Artıyor

Amerika'da sonbahar ayında takviye aşısı alımının düşük olduğu belirtiliyor. Araştırmalara göre Amerikalıların sadece yüzde 7'si takviye aşısı yaptırdı. 
Uzmanlar, aşı oranlarını yükseltmenin önemine dikkat çekiyor. Matthew Binnicker, "Daha yüksek bir aşı yüzdesine ihtiyacımız var çünkü Kovid-19 hastalarının hastaneye kaldırıldığını ve solunum cihazına bağlandığını görmekteyiz."

Maske ve Hijyen Devam Etmeli

Uzmanlar, halka açık alanlarda muhakkak maske takılmasını ve ellerin düzenli olarak yıkanmasını öneriyor. Bu basit önlemlerin, hastalığın hızlı yayılmasını önlemede büyük etkili olabileceği tahmin ediliyor. Sağlık yetkilileri tarafından, toplumun bilinçli davranışlar sergileyerek, salgının kontrol altına alınmasına katkı sağlamasını bekliyor.

Ketojenik beslenme nedir? Yağ yakarak sağlığa kavuşmanın sırrını öğrenin Ketojenik beslenme nedir? Yağ yakarak sağlığa kavuşmanın sırrını öğrenin

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57