Oto tamircisi olmak istiyordu

Konya'da 4 çocuk annesi Ayşe Köklü, oto tamircisi olma hayaliyle başladığı sanayi yolculuğunda, bugün sanayinin börekçi ablası olarak anılıyor. Sanayideki ızgara dükkanını devralarak börek yapıp satmaya başlayan Köklü, kendi işini kurarak başarılı bir girişimci oldu.

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (3) 2 11Zon

Çocukluk hayali Oto Tamirciliği

Ayşe Köklü, merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan sanayi sitesinde çalışırken, çocukluk hayali olan oto tamircisi olma yolunda ilerlemeye karar verdi. Ancak, çalıştığı iş yerinin karşısındaki ızgara salonunun satılık olduğunu öğrenmesiyle hayatı değişti. İş yeri sahibi ile anlaşan Köklü, kolları sıvayarak börek işine atıldı.

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (2) 4 11Zon

“Kendimi Sanayide Ustalara Yemek Yapıyor Olarak Buldum”

Ayşe Köklü, sanayide çalıştığı dönemde tamirci dükkanı açma hayalini her zaman dile getiriyordu. Ancak, bir arkadaşının teşvikiyle börek işine yöneldi. Köklü, bu durumu şöyle anlatıyor:

“Benim hedefim bu şekilde yemek üzerine değildi, sanayide bir tamir dükkanı açmaktı. Hedefim, niyetim oydu ama kendimi sanayide ustalara yemek yapıyor olarak buldum.”

Köklü, başlangıçta hamur işi yapmak istemediğini belirtse de, zamanla bu işe alışarak müşterilerinin de beğenisini kazandı. Müşterilerinin memnuniyeti, onun bu işte ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (5) 7 11Zon

“Keşke Daha Önce Başlasaydım”

Ayşe Köklü, kendi işini yapmak isteyenlere ilham verici mesajlar da veriyor. Çalışmanın güzelliğini vurgulayan Köklü, girişimcilere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (7) 5 11Zon

“Yaşım dolayısıyla çok bir hedefim yok. Belli bir yaştan sonra kadınlar evde oturmayı seviyor. Çalışmak çok güzel ama diyorum ki, ‘keşke daha önce böyle bir yapsaydım’ o zaman daha farklı şeyler olabilirdi. Girişimcilerin de imkanları varsa, çalışma güçleri varsa herkes çalışsın."

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (6) 8 11Zon

Sanayide farklı sektörlerdeki ustalar da Ayşe Köklü'nün yaptığı böreklerden oldukça memnun olduklarını belirtiyor.

Genc Gazete Konya Sanayi Borekci Abla (9) 9 11Zon

Kaynak: İHA