Konya’da A.G. isimli baba, 1,5 yaşındaki kızı R.M.G.’nin kol ve bacaklarında morluk, yüzünde kızarıklık ve doku zedelenmesi olduğunu fark edince eski eşi B.Ş.’nin çocuklarına şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Baba A.G.’nin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda anne B.Ş. hakkında “basit yaralama” ve “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçlarından 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adli Tıp: Çocuk Kendini Savunamayacak Durumda
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında alınan adli tıp raporunda, R.M.G.’nin yaşına göre psikofiziksel gelişiminin normal olduğu ancak kendisini savunamayacak durumda olduğu tespit edildi. Raporda, çocuğun iletişim kuramadığı, sadece basit sesler çıkardığı belirtildi.
Bakıcının İfadesi Dava Sürecini Etkiledi
Tanık olarak dinlenen bakıcı F.B., mahkemede verdiği ifadesinde anne B.Ş.’nin çocuğa tokat attığını, ayağıyla tekmelediğini ve üzerine yastık fırlattığını söyledi. F.B., “Çocuğun bendeyken annesi tarafından darbedildiğine şahit oldum. Tokat atıyordu, ayağıyla da tekmeledi. Tabletle vurduğuna misafirimle birlikte şahit olduk” dedi.
Anne B.Ş. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, “Çocuğum hareketli bir yapıdadır. Bu yaralanmalar kendi hareketleri nedeniyle gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı. Uyku ilacı kullanımını ise doktor önerisiyle geçici olarak gerçekleştirdiğini savundu. Soda içirme videosu ile ilgili olarak da “Kardeşim tepki görmek için videoya aldı. Zorla içirmedik” dedi.
İddianamede, çocuğun uyku şurubuyla uyutulduğu ve annenin çocuğu darbettiği yönündeki tanık beyanlarına yer verildi. Süreç boyunca R.M.G.’nin geçici velayeti babası A.G.’ye verildi. Mahkeme, yargılamaya devam edilmek üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.