Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşanan sahte üniversite diploması skandalı giderek büyüyor. Üniversitelerin denetiminden sorumlu YÖDAK'ın başkanı Turgay Avcı ve kurumun eski başkan yardımcısı Mehmet Hasgüler, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

KKTC'de YÖK'ün muadili olan Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, sahte diploma iddialarının merkezindeki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nden rüşvet aldıkları gerekçesiyle yargılanacaklar. İddialara göre, Avcı ve Hasgüler'in binlerce dolar rüşvet aldığı tespit edildi ve mahkeme tarafından 3 gün tutukluluk kararı verildi. İkili, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacaklar.

Beton mikseri hortumuna tutunup giderek ölüme meydan okudu Beton mikseri hortumuna tutunup giderek ölüme meydan okudu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖDAK başkanının görevden alınması talimatını verdi. Sahte diploma skandalıyla ilgili olarak eski eğitim bakanı Kemal Dürüst ve Çalışma Bakanlığı müdürü eşi Meral Dürüst de dahil olmak üzere birçok kişi mahkemeye çıkarılmıştı. Bu skandal, KKTC'deki eğitim sistemi ve üniversite denetimlerine yönelik ciddi endişeleri beraberinde getirmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi