İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı! İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı!

MODEF Fuar Alanı'nda düzenlenen fuarın açılışına, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kaymakam Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Halil İbrahim Zengin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür vekili Halil İbrahim Zengin; “7. kitap fuarına hoş geldiniz. Bütün kitaplar tek bir kitabı anlamak için yazılmıştır. Bu kitap fuarımız velililerimize öğretmenlerimize hayırlı olsun. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak kumbaramız var. Kitap dostları aldıkları kitabın yanında bir kitap daha alıp bu kumbaraya koyarsa bir köy okulumuzun kütüphanesini zenginleştirmiş olur” dedi.
 WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.35.14 (1)
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün 24 Kasım öğretmenlerimizin öğretmenler günü. Rahmete rahmana uğurladıklarımızı minnetle anıyorum. Kıymetli hocam ifade etmeye çalıştı. Biz burada çocuklarımızın gelişimleri için bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu kadar şanslı olmayan Filistinli evlatlarımız var. Ben burada yaşanan hadiseleri şiddetle lanetliyorum. Biran önce bu vahşet son bulsun" ifadelerini kullandı.
 
Taban, konuşmasının devamında, "Bugün burada kıymetli bir iş yapıyoruz. Burada bize destek olan paydaşlık yapanlara teşekkür ediyorum. Kitaplara dair çok şey söylenebilir. Allah'ın ilk emri oku bizde buradan kendimize paye çıkartmamız lazım. İnşallah herkesin başucunda okuyacağı kitaplar olsun. Burada neler göreceksiniz. 100'den fazla yazar ve yayın evi bir milyondan fazla kitaplarla kitapseverleri buluşturacağız. 3 Aralık Pazar gününe kadar dolu dolu geçecek burası. Sadece İnegöl'den değil çevre civar bölgelerden de insanların gelmesi için çağrılardan bulunacağız.
Kitap kulesinde hediyelerimiz olacak çekilişle arkadaşlarımıza teslim etmiş olacağız. İmza günlerimiz olacak söyleşiler olacak ben tüm ilçe halkımızı buraya davet ediyorum" dedi.
WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.35.13
AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da yaptığı konuşmada, "Kitap fuarı açılış programına hoş geldiniz. Bu gün özel bir gün tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Bugün kitap günü, bu anlamlı günde bu fuarın olmasını kıymetli buluyorum. Öğretmenlerimizin attığı her adım her proje kısa tüm fedakarlıklarınız için sonsuz teşekkürler sunuyorum.
Okumak çok kıymetli. Dijital dünyada bilgiye çok rahat ulaşıldığı için eskisi kadar kitap okunmuyor diye bir şehir efsanesi var. Ben gençlerimizi görüyorum kitapta okuyorlar bir taraftan da dijital dünyadan da ayrı kalmıyorlar" dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise yaptığı konuşmada, "Kitabın okumanın bilimin kıymetini anlatmak için söylenecek sözler eksik kalır. Bu anlamda belediyenizin bu anlamlı etkinliği geleneksel hale getirmiş olması, onlarca yazarı ayağımıza getirmiş olması çok kıymetli bir kültür hizmeti. Belediyeler sadece yol alt yapı hizmetleri yapmaz. Aslında bu işleri de ana görevi olarak yaptıklarında geleceğe katkı sağlamış olurlar. Bu anlamda başkanımızı ekibini katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Katılım ilgi yoğun. Kütüphanemizin rakamlarına baktığımızda ilginin yoğun olduğunu görüyorum. Dijital bir çağdayız onun nimetlerinden yararlanacağız. Ama hiç birşey kitabın sayfalarını açtığımızda o kokuyu o hazzı vermiyor" ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.35.14
Fuar, 3 Aralık Pazar gününe kadar 100'den fazla yazar ve yayın evi ile 1 milyonu aşkın kitapla kitapseverlere hizmet verecek.

Editör: Umut Gökdaş