Kış aylarında ısınma ihtiyacınızı karşılayan kalorifer peteklerinin zamanla kirlendiğini ve verimliliğinin azaldığını unutmamalısınız. Peteklerin temizliği, hem yakıt tasarrufu sağlar hem de ısınma kalitesini artırır. İşte evde petek temizliğinin püf noktaları ve basit yöntemler...

Evde Petek Temizliğinin Adımları

Petek temizliği, evinizi daha etkili bir şekilde ısıtmanın ve yakıt tüketimini azaltmanın anahtarlarından biridir. İşte adım adım petek temizliği:

6570B857F0Da3

Temizlik İçin Gereken Malzemeler

  • Elektrik süpürgesi
  • Peteklerin kenarları için bir sopa veya oklava
  • Nemli bez
  • Sıcak su

Petek temizliğine başlamadan önce, kombiyi kapatmalı ve sistemin basıncını düşürmelisiniz. Daha sonra radyatör vanalarını kapatıp, boruların içindeki suyu tahliye edin. Peteklerin tozunu elektrik süpürgesiyle alın, ardından nemli bir bezle silin. Peteklerin iç kısmını temizlemek için oklava veya benzeri bir alet kullanabilirsiniz.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

Resized Ab5Fa 65E1Cae1Doc49Falgazdestekbac59Fvuru

Kombi Havasının Alınması

Radyatörlerdeki hava, ısınma verimliliğini düşürür. Hava varsa, üstteki havalandırma tapasını açarak havayı boşaltmalısınız. Su çıkmaya başladığında tapayı kapatın.

Petek temizliğini düzenli olarak yapmak, radyatörlerinizin daha etkili çalışmasını sağlar ve ısınma maliyetlerinizi düşürür. Unutmayın, temiz petekler cayır cayır yanar!

Editör: Umut Gökdaş