Kırmızı et fiyatlarındaki yeni zamlar, beklenmedik bir gelişme olarak tüketicileri etkiledi. Önceki zamdan hemen sonra yeni bir zam haberiyle sarsılan tüketiciler, marketlere koşarak dolaplarını zam gelmeden etle doldurmaya çalışıyor. Peki, bu sefer ne kadar zam gelecek? İşte tüm detaylar…

Kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından daha ekonomik olan kuzu karkas ete yönelen tüketicilere kötü bir haber daha var. Kuzu karkas et fiyatlarına bir zammın daha ekleneceği duyuruldu. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, süt kuzusunun tükenmesi nedeniyle genellikle mayıs aylarında gelen zamların bu sefer farklı bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekti. Kendini besici olarak ilan edenlerin "piyasada kuzu yok, kesmeyin 300 lira olacak" şeklindeki açıklamalarına vurgu yaparak zamların bu nedenle geldiğini ifade etti.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Yılbaşından Önce Zamlanacak!

Son günlerde kuzu karkas etine 25 TL zam yapıldığını ve fiyatların bölgelere göre değişiklik gösterdiğini belirten Tüfekçi, Batı illerinde 295 TL, Doğu illerinde 285 TL civarında olan et fiyatlarına yeni zamların beklendiğini açıkladı. Dana etinin sabit bir fiyat üzerinden devam ettiğini, dana karkas etinin ise 240 TL ile 255 TL arasında değişiklik gösterdiğini belirtti. Yükselen enflasyon, kira, elektrik ve personel giderlerinin arttığına dikkat çeken Tüfekçi, maliyetlerin fiyatlara yüzde 45 oranında yansıdığını ifade etti. Kemikli kuzu kolunun 400 TL ile 425 TL arasında satışa sunulacağını vurgulayan Tüfekçi'ye göre kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatı 590 TL'den 680 TL'ye yükselecek. Et fiyatlarındaki artışın yılbaşından önce devam etmesi bekleniyor. Tüfekçi'nin sözlerine göre bölgeden bölgeye değişen dana kıyma kilogram fiyatı 390 TL ile 470 TL arasında, dana kuşbaşı ise 410 TL ile 480 TL arasında bulunuyor ve İstanbul'da kasaptan kasaba farklılık gösteriyor.