Kırklareli’nde Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı açılarak Gazze’ye destek mesajı verildi.

Karagöz Parkı önünde bir araya gelen vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Millet Bahçesi’ne yürüdü. Yürüyüş boyunca Filistin halkına destek çağrıları yapıldı, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar “Gazze yalnız değildir” sloganları attı.

Kırklareli'nden Gazze'ye Destek Yürüyüşü (3)

Ankara hava durumu! Ankara'da hava nasıl olacak?
Ankara hava durumu! Ankara'da hava nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Millet Bahçesi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Kadir Metin Akbaş, Gazze’nin bir pazarlık konusu değil, insanlık meselesi olduğunu vurguladı. Akbaş, “Savunmasız bir halk en gelişmiş füzelerle katledildi. Gazzeli çocuklar her gece bombalar altında uyumaya çalıştı. Anneler sabah çocuklarını görememe korkusuyla yaşadı” dedi.

Kırklareli'nden Gazze'ye Destek Yürüyüşü (2)

Açıklamanın ardından Gazze’de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Kaynak: İHA