Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi

2024 yılı için belirlenen ve ev kiralarındaki yüzde 25 zammı sınırlayan düzenlemenin kaldırılacağı yönündeki iddialar, kiracıları endişeye sürükledi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu iddialara yönelik net bir açıklaması var. İş dünyası temsilcileriyle yapılan kapalı toplantıda dile getirilen sözler ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamaları, kira zammı sınırlamasına dair gerçek durumu ortaya koyuyor.

toki-konutlari-sinop-iha-2079877

Enflasyonun yükselmesi ve ev sahiplerinin ciddi oranda kira artışları yapması üzerine hükümet, kiracıları korumak adına yüzde 25'lik bir kira artış sınırı getirmişti. Ancak son dönemde enflasyondaki düşüşler ve çeşitli spekülasyonlar, bu sınırın kaldırılacağına dair söylentileri beraberinde getirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Net Açıklama

Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağına dair iddiaların artması üzerine, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi duruma netlik kazandırdı. Yapılan açıklamada, Bakan Şimşek'in bu yönde bir açıklamasının olmadığı ve mevcut kira sınırının 1 Temmuz 2024'e kadar geçerli olacağı vurgulandı.

kentsel-donusum-konut-aa-1782088-1

Bakan Şimşek Ne Zaman Değerlendirecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira zammı sınırlamalarına ilişkin soruları, uygulamanın yürürlükten kaldırılmasına yakın bir zaman diliminde tekrar değerlendireceğini belirterek yanıtladı.

"Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kira zammı sınırının kaldırılacağına dair iddiaların manipülasyondan ibaret olduğunu duyurdu."

Editör: Abdullah Argun