Gündem

Kira fırsatçılarına gözdağı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Pursaklar'da Kuyubaşı Esenboğa Havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattı projesini yatırım programına aldıklarını açıkladı. Erdoğan, seçim sonrası bu kira artışlarının üzerine çok çok farklı gideceğiz, bunu bilsinler'' dedi.

Abone Ol

​“Seçim sonrası bu kira artışlarının üzerine çok çok farklı gideceğiz”

Türkiye'nin artık üretimiyle, istihdamı ile küresel bir güç haline geldiğini söyleyen Erdoğan, ”Asıl sorunumuz enflasyon. Bilhassa gıda ve kira fiyatlarındaki dengeli olmayan yükseliş bizi de rahatsız ediyor. Ama seçim sonrası bu kira artışlarının üzerine çok çok farklı gideceğiz, bunu bilsinler. Bunların önüne de öyle yasaklama ile filan geçilemez. Onların çözüm yolları her konuda olduğu gibi yine üretimdir. Daha çok konut yapacağız ki ev ve kira fiyatları düşsün. Daha çok üretim yapacak, daha iyi depolama ve lojistik mekanizmaları kuracağız ki gıda fiyatlarında sert inişler çıkışlar olmasın. Bu ülkenin her meselesini çözdüğümüz gibi bunların da üstesinden tüm vatandaşlarımız müsterih olsun 21 yıldır nasıl bunları çözdüysek, yine biz çözeriz. İşçisinden memuruna, girişimcisinden esnafına, çiftçisinden emeklisine herkesi hak ettiği refah seviyesine ancak biz çıkartırız. Geçtiğimiz 21 yılda bunu ispatladık” açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin hem küresel hem bölgesel birçok tehditle başa çıktığını söyleyen Erdoğan, ”Önümüzdeki dönemde daha iyisini yapacak olan yine biziz. Bunları söylerken insanımızın günlük hayatında karşısına çıkan sorunları görmezden gelmiyor değiliz. Ülkemizin başına gelenleri yaşayıp ekonomik olarak ayakta durabilecek başka yer var mıdır bilmiyorum. Yıkılmadan atlattığımız her badire önümüze farklı fırsatlar çıkarıyor. Millet olarak Gezi olaylarından beri maruz kaldığımız her siyasi ve sosyal gelişmenin bir boyutunu da hep ekonomi oluşturuyordu. Covit salgınında dünyadaki üretim ve tedarik zincirleri kırılırken, biz daha çok ürettik, daha çok sattık. Rusya-Ukrayna krizi küresel bir soruna dönüşürken biz hem diplomatik hem ekonomik olarak kendimizi farklı bir yere koyduk” dedi.