Kestel Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Aile Parkı’nı yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik alanda baştan sona yeniliyor. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, çalışmaları yerinde inceleyerek projede gelinen aşamaya ilişkin ekiplerden bilgi aldı.

İlçenin sosyal yaşam alanlarını daha modern, güvenli ve kullanışlı hâle getirmeyi amaçlayan proje kapsamında parkta farklı yaş gruplarına yönelik yeni alanlar oluşturuluyor. Mevcut yeşil alanlar da çalışmalar doğrultusunda yeniden düzenleniyor.

Yürüyüş yolları ve spor alanları oluşturuluyor
Park içerisinde kesintisiz yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve yeni nesil fitness alanı yapılıyor. Projede ayrıca mini basketbol ve futbol sahaları da yer alıyor.
Peyzaj düzenlemeleriyle birlikte aydınlatma, sulama ve yağmur suyu altyapısına yönelik çalışmalar eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Belediye, düzenlemelerin tamamlanmasıyla parkı her yaştan vatandaşın yararlanabileceği bir yaşam alanına dönüştürmeyi hedefliyor.

Başkan Erol çalışmaları inceledi
Parktaki uygulamaları yerinde değerlendiren Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, çalışmaların titizlikle yürütülmesi konusunda ekiplere talimat verdi.
Aile Parkı’nın Kestel’in merkezindeki önemli sosyal alanlardan biri olduğunu belirten Erol, “Kestel’imizin kalbi Aile Parkı’nı baştan sona yeniliyoruz. Yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik alanda yürüttüğümüz çalışmalarla parkımızı daha modern, daha güvenli ve daha kullanışlı bir yaşam alanına dönüştürüyoruz” dedi.

“Her yaştan hemşehrimiz yararlanacak”
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Erol, parkın farklı yaş gruplarının ihtiyaçları dikkate alınarak düzenlendiğini söyledi.
Erol, “Kesintisiz yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanı, mini basketbol ve futbol sahaları ve yenilenen yeşil alanlarımızla her yaştan hemşehrimizin keyifle vakit geçireceği parkımızı Kestel’imize kazandırıyoruz. Çok yakında parkımız yepyeni yüzüyle sizleri ağırlamaya hazır olacak” ifadelerini kullandı.




