MOBİLYA SEKTÖRÜMÜZÜN BAŞARISI

Mustafa Balcı: "KDV indirimi konusundaki girişimlerimizin sonuç vermesi mobilya sektörümüzün başarısıdır!"

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, yeni yıla bu müjdeli haberle giriş yapmanın mobilya sanayisi için oldukça motive edici bir başlangıç olduğunu dile getirirken, "Dernek olarak geçtiğimiz yıldan beri çeşitli girişimlerde bulunarak devlet büyüklerimize sektörümüzün sorunlarını dile getirmiştik.Malumdur ki sektörümüzün en önemli gündemi KDV konusudur. Yeni yılın ilk günlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'ın mobilyada KDV indiriminin yüzde 8'e düştüğü haberini almış olduk. Sektörümüz adına derneğimizin yapmış olduğu olumlu girişimlerimizin de sonuç vermesinin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı Enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı

MOBİLYADA HAMMADDE PAHALILIĞI SEKTÖRÜ ETKİLİYOR!

Mustafa Balcı: "Üretimi, satışı, istihdamı ve satım alım gücünü etkileyerektüketiciyi deyakından ilgilendiren KDV oranları, tekrar yüzde 18'den yüzde 8'e inmiştir. Daha önce de birçok dile getirmiş olduğum üzere hammadde alımlarımızda KDV oranının yüzde 18, satışlarımızda ise yüzde 8 olması, aradaki fark ihracat yapan markalar için çok ciddi bir problem oluşturuyordu. Bu doğrultuda hem üreticiyi, hem satıcı, hem de tüketiciyi desteklemek için KDV indiriminin sürekli olması sektörümüz adına çok olumlu bir adım ve mobilya sanayii de, ekonomimizi güçlendirmeye devam edecektir.

"KAYIT DIŞI EKONOMİYE KARŞI DA BÜYÜK BİR ADIM ATILMIŞ OLDU"

Mobilyada KDV oranı yüzde 8'de sabitlenmeli ve kalıcı olmasıyla sektörün en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışılığın ortadan kalkması için atılacak önemli adımlardan biri de böylece atılmış oldu. Merdiven altı üretim nedeniyle KDV ödemeyen bazı işletmelerin neden oldukları bu haksız rekabetin böylece ortadan kalkacağını umuyoruz. Sonuç olarak milli ekonomimizin güçlenmesi için KDV'nin yüzde 8'de sabitlenmesi devletimizin de milletimizin de menfaatine olmuştur.