Roketsan tarafından geliştirilen KARAOK Omuzdan Atılan Tanksavar Füzesi'nin son atış testleri başarıyla tamamlandı. Farklı mesafelerdeki hedefleri başarıyla vuran KARAOK, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazırlanıyor. Bu gelişme, savunma teknolojisindeki yenilikler ve bölgesel güvenlik dinamikleri açısından ne anlama geliyor?

Dikkat, sizi de siber bir köle yapabilirler, İnternetten emin olmayın! Dikkat, sizi de siber bir köle yapabilirler, İnternetten emin olmayın!

KARAOK’tan Nefes Kesen Test Atışları

Çeşitli Mesafelerdeki Hedeflere Tam İsabet

KARAOK, son test atışlarında 1500, 1000 ve 500 metre uzaklıktaki hedefleri başarıyla vurdu. Testler, KARAOK’un çeşitlilik ve esneklik açısından ne kadar gelişmiş bir silah olduğunu gösteriyor. Testlerde kullanılan emekli M-47 ana muharebe tankları ise KARAOK’un etkileyici isabet kabiliyetini sergiledi.

Üsten Vuruş Moduyla Yeni Bir Boyut

Roketsan, KARAOK füzelerine eklediği ‘üsten vuruş’ moduyla, tanksavar teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor. Ana muharebe tanklarının en zayıf noktası olan üst kısımlara yapılan vuruşlar, tank savunma taktiklerini değiştirecek nitelikte.

Dünya Sahnesindeki Yankıları

Rusya, İsrail, Japonya ve Ermenistan gibi ülkeler, SİHA’lar ve üsten vuruş moduna sahip tanksavar füzelerden korunmak için tankların üst kısımlarına ‘şemsiye’ eklemeleri yapmıştı.

KARAOK’un başarısı, dünya sahnesindeki diğer ülkeleri de etkiliyor. SİHA’lar ve üsten vuruş moduna sahip tanksavar füzelerin artan etkinliği, tank savunma stratejilerinde değişikliklere yol açıyor.

Editör: Fırat Çelik