Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı'nda kuvvetli, Batı Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı:


"Bugün sıcak hava bir esasında. Mevsimine göre aşırı sıcak. İstanbul'a yağış bu gece yarısından sonra gelecek. Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerinde lodos etkili. Lodos Akdeniz bölgesinde, Antalya ve Muğla'da şiddetli yağışlarına neden olabileceğini tahmin ediliyor. Antalya ve Muğla'da çok şiddetli yağış var. Taşkın, su taşkını riski var.

Trakya civarında rüzgar kuzey batıya dönecek. Hızlı soğuma meydana gelecek. Bugün İstanbul'da 8 dereceye kadar düşecek. Sıcaklık gece itibarıyla ani olarak düşecek. Bu önemli yağışlar ortaya çıkarır.

 İstanbul'dan yağış gidiyor ama sıcaklık düşük, pazartesi de düşük olacak. Pazartesi günü Anadolu'da kuvvetli yağış var. 
İstanbul'un merkezinde kar yok. Trakya'da, Uludağ'da ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar olacak."

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 1: Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 kg/m2), Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 2: Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya’nın batısından başlamak üzere, zamanla il geneli ile Konya’nın güneybatı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya’nın batısının kıyı kesimleri ile doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, zamanla 1800 m üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 3: Yağışların İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı, bugün zamanla trakya'nın yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, gece saatlerinde zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA 10°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı

EDİRNE 4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 7°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, bugün zamanla yüksekleri karlakarışık yağmurlu

KOCAELİ 11°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

EGE
Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, (Kütahya ve Uşak hariç) kuvvetli; Muğla ve Aydın ile İzmir'in güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLİ 11°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 12°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA 8°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

Editör: Fırat Çelik