Kanada ambargo uygulayınca Türkiye kolları sıvadı ve Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi’ni üretti. İlk kez üretilen helikopter yakalama sistemi KUŞKAPANI’nı test aşamasını da tamamladı.

Altınay ve STK tarafından geliştirilen yerli ve milli KUŞKAPANI testleri de tamamladı. İşte Kuşkapanı’nın ayrıntıları...

KUŞKAPANI ile iniş gerçekleştirildi

Söz konusu olan projede bugün gelinen noktada milli ve yerli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI’nın deniz kabul testleri yapıldı. Bu sistemde helikopterin gemiye güvenli olarak inmesini, hangara çekilmesini sağlayacak donanımlar bulunmaktadır. Test yapılırken SH-70 Sea Hawk helikopteri güvenli şekilde Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL'a inişini yaptı. Bu operasyon sonrasında helikopterin emniyeti sağlandı ve hangarlama operasyonu yapıldı. Yerli ve milli sistemin testleri aşamasında SH-70 Ses Hawk helikopteri birden fazla iniş yaptı ve KUŞKAPANI tarafından yakalanması gerçekleştirildi. Yerli ve milli KUŞKAPANI sistemi kullanılarak yapılan ilk helikopter iniş testlerini Deniz Hava Komutanlığının tek bayan pilotu Deniz Yüzbaşı Hatice Yeşiltaş tarafından gerçekleştirildi.

vivo X100 Ultra, kamerasıyla çağ atlatacak! vivo X100 Ultra, kamerasıyla çağ atlatacak!

Editör: Abdullah Argun