Tarih 23 Ocak 2005. O tarihte Karayolu taşımacılığı yapan esnafların sıkıntılarını bir dosya halinde Ankara’ya iletmelerinin ardından konunun takipçiliğini yapan Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı kamyonculara müjde verir.

İşte arşivden haberimiz:

Genç Gazete İnegöl Kamyoncular (3)

Kamyoncuya müjde

Bursa ve çevre illerdeki kamyoncular için müjdeli haber Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'dan geldi. Taşımacılık belge ücretlerinde yapılan önemli indirimler, kamyoncu esnafını rahatlattı.

Kamyoncular Koopretifi [5]

Kamyoncu Esnafının Yükü Hafifliyor

Karayolu Taşımacılığında Belge Sorunu

Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Bilecik'teki kamyoncu esnaflarının uzun süredir yaşadığı belge zorunluluğu ve yüksek bedeller konusundaki sıkıntıları, ilgili kooperatiflerin girişimleri ve Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın takibiyle çözüme kavuştu. Kızılcıklı, kamyon taşıyıcıları kooperatiflerinin yaptığı ziyaretler ve taleplerin ardından bu sorunun üstesinden geldi.

Genç Gazete İnegöl Kamyoncular (1)

Belge Ücretlerinde Önemli İndirimler

      Kızılcıklı konuşmasında; “Son olarak önemli bir sorun haline gelen  taşımacılık belge zorunluluğu ve  bu belgeler için istenen yüksek bedeller konusunda önemli bir çalışma yaptık.  Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Bilecik illerinde faliyet gösteren 21 kooperatif başkanı  ile  birlikte  Karayolları Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın ziyaret ederek,  belgeler için istenen ücretlerden indirim yapılması yada taksitlendirmeye gidilmesi yönündeki isteklerimizi ilettik. Bu temaslar olumlu sonuçlandı, daha önce kamyoncu esnafın alması gereken ve 1.300 YTL istenen  K1 belgesi 300 YTL’ye, kooperatiflerin alması zorunlu olan R1 belgesi 150 bin YTL’den  60 bin YTL’ye, 100 Bin YTL istenen L1 belgesi  ise 60 bin YTL’ye  indirildi. Böylece kamyoncu esnafı artık çalışma belgelerini büyük bir maddi sıkıntı yaşamadan alma şansını elde etti” dedi.

Kamyoncular Koopretifi [4]

      Kızılcıklı, “Biz göreve geldiğimiz 3 yıl öncesinde bir varil petrol 24 dolardı. Şimdi ise 67 dolar. Bunun daha da nereye gideceğini belirlemek çok zor.Bu nedenle yapılan zamların keyfi olmadığını belirtmek istiyorum. Şu anda ekonomik anlamda her geçen dönem dengeler yerine oturmakta. Denk bütçeye doğru emin adımlarla gidiyoruz, gelirler arttıkça, borçlar azaldıkça halkın daha iyi hizmetlere kavuşması sağlanacaktır. 30 katrilyon olan borç bugün 8 katrilyona inmiştir. Bu çalışmalarımızı sizlerden aldığımız destekle yapıyoruz. Daha güzel hizmetler yaparak sizlerin beklentilerine cevap vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kamyoncular Koopretifi [6]

Milletvekili Kızılcıklı'nın açıklamalarına göre, taşımacılık belgeleri için istenen yüksek bedeller ciddi bir indirime uğradı, bu da esnafın mali yükünü büyük ölçüde azalttı.

Kamyoncular Koopretifi

Akaryakıt Zammı ve Ekonomik Durum Hakkında Açıklamalar

Kızılcıklı ayrıca, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve ekonomik dengeler hakkında bilgi vererek, hükümetin bu konudaki tutumunu ve alınan önlemleri anlattı.

Teşekkür ve Destek Vurgusu

İnegöl Kamyon Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, Kızılcıklı'ya ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti. Kooperatifin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, yapılan iyileştirmelerin önemini vurguladı.

Kamyoncular Koopretifi [2]

   İnegöl Kamyon Taşıyıcıları Kooperatifi  Başkanı Recep Portokal konuşmasında;

   “En zor mesleklerden birini yapan üyelerimizin belge konusunda yaşadıkları büyük sıkıntılar  vardı. Aynı sıkıntıyı kooperatif olarak yaşamaktaydık. İstenilen rakamların büyük olması nedeniyle  ne yapacağımızı bilmiyorduk. Bölgemizdeki kooperatifler ile bir araya gelerek bir yol haritası çizdik, sonra da yaşanılan sorunları Ankara’ya taşıdık. Bizimle yakından ilgilenen milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı bu sorunun çözümünde büyük bir gayret ortaya koydu. Ortak olarak hareket ettiğimiz 21 kooperatif başkanını Ankara’da ağırlamış ve üst düzey yöneticilere giderek sorunumuzu gidererek belge alımında kolaylık sağlanmasına yardımcı olmuştur.” dedi.

Kamyoncular Koopretifi [3]

Yenice Köprülü Kavşağında İki Otomobil Çarpıştı: İki Yaralı Yenice Köprülü Kavşağında İki Otomobil Çarpıştı: İki Yaralı

ARŞİVDEN HABERİ HAZIRLAYAN: Ayhan Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK