Kampüsü mesleki eğitimde İnegöl'ün cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirten Kampüs Koordinatörü Şenol Yoğurtçu, "Kampüsün İnegöl'de halk arasındaki kötü imajını yok etmek ve kampüsün öğrenci sayısı ile kalitesini artırmak istiyoruz" dedi.

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi Konferans Salonunda yapılan toplantı, külliyede bulunan okulların tanıtım filminin izletilmesiyle başladı.

Hayırsever Mustafa Balcı tarafından külliyede yaptırılacak olan derin kuyu suyu sondaj çalışmaları ile ilgili protokolün imzalanmasıyla devam eden toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesinin 2013 yılında hizmete açıldığını söyledi.

İnegöl'ün ihracat hacmi ve üretim kapasitesinin göz önüne alındığında mesleki eğitimin öneminin ortaya çıktığını ifade eden Doğru, "Eğitim öğretim faaliyetlerine başladığı günden bu yana gerek kampüs alanı ve fiziki altyapısı, gerekse sektörle işbirliği içerisinde yaptığı faaliyetleri ile İnegöl ve Ülkemiz mesleki eğitimine yön vermeyi kendine ilke edinmiştir. Özellikle İnegöl'ümüzde ihracat hacmi ve üretim kapasitesi göz önüne alındığında mesleki eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır."

"5 Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, 1 Tematik Proje Okulu ve Ana Okulu ile hizmet veren kampüsümüz temelde; bireylere 21. Yüzyıl istihdam becerisi kazandırma, teknoloji ile üretimi becerisi edindirme, sektörlerin aranan teknik eleman ihtiyacına cevap verme mottolarını ilke edinmiştir. Kampüsümüzde bulunan okullarımız, yaptığı çalışmalar ile 3 patent, 2 faydalı model ve 2 marka tescili alarak öncü olmuşlar, öğrencilerinin yüksek mesleki beceriler ile donatılması için Avrupa Birliği Projelerinden hibeler alarak öğrencilere yurtdışında staj ve gözlem imkanı sunmuşlardır. Bu kapsamda kampüsteki öğrencilerimizin yenilikçi eğitim ve mesleki beceri kazanma imkanlarının daha da artırılması amacıyla size değerli sektör temsilcilerinin işbirliği çok önem arz etmektedir. Bu zamana kadar gösterdiğiniz işbirliğini bundan sonra da artarak sürdüreceğinize inanıyoruz." dedi.

Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise Eğitim külliyesinin İnegöl için önemli olduğunu belirterek, mesleki eğitimin önemine değindi. Sektörlerin eğitimli kalifiye elamanları tercih ettiğini ifade eden Uğurdağ, külliyenin birçok sektöre kalifiye eleman yetiştirdiğini aktardı.

Mobilya sektörünün İnegöl için önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Alper Taban, "Sektörlerin beklediği kalifiye elemanlar külliyede yetiştiriliyor. Kampüsün ayakta durması için desteğe ihtiyaç var. Eğitim kıymetli bir şey. Öğrencilere yatırım yapıyoruz. Desteklerinizi esirgemeyin" diye konuştu.

Kaymakam Şükrü Görücü de "Kampüste yapılacak her eser bizim eserimiz olacak. Okul yapmakla sorunlar çözülmüyor. İlçemizde mobilya ve diğer sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak için bu okulların önemi büyük. Kampüste uygulama oteli yapılması gerekiyor. Türkiye'nin geleceği mesleki eğitimden geçiyor. Bu okulların sayısının arttırılması gerekiyor." dedi.

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise mesleki eğitim liselerin önemine dikkat çekerek, "Tematik Lisemiz çok başarılı. Diğer alanlarımızın da aynı performansla çalışması gerek. Artık atağa geçmemiz gerek. Bakanlığımız mesleki eğitime önem veriyor. Meslek liseleri ülkemizin geleceği. Tercih edilmesi için güzel sloganlar seçmemiz gerek. Merkeze uzak olmasından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bunu aşmamız gerekiyor. Cazibe haline getirmemiz gerek. Meslek liseleri sektörlerin değeri. Mesleki eğitim ve sanayi işbirliğinin devam etmesi gerekiyor." dedi.

Toplantıda kampüsün dünü ve bugününü sunum eşliğinde anlatan Tematik Lise Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Şenol Yoğurtçu, "2013 yılında Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü, 2013 yılında Hacım Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin eğitim öğretime başlaması ile açılmıştır. 2014 yılında Hacım Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacım Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacım Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretime başladı. 2017 yılında Tematik Mobilya Lisesinin eğitim öğretime başlaması ile okul sayısı ana okulu dahil olmak üzere 7'ye yükselmiştir."

"İnegöl merkezde bulunan meslek liselerinin alan dal birleştirmesi ve taşınma süreci olan 2018 yılında İnegöl merkezde bulunan Ticaret Lisesi, Hacım Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak külliyeye taşındı. Dörtçelik Meslek Lisesinde bulunan bazı alanlar ise hsy1 ve hsy2 ile birleştirilerek külliyenin daha da güçlü hale getirilmesi sağlandı. Külliye 2013 yılında eğitim öğretime başladığında birçok alanları kullanılamıyor hatta ara yolarda birçok yerlerde asfalt dahi yoktu. Bu çalışmalara gerek iş adamı Mehmet Yıldız Bey gerekse Bursa Büyük Şehir Belediyemiz ile İnegöl Belediyemiz de el atarak gerekli çalışmalar yapıldı ve külliye bugünkü durumuna getirildi. Külliye içinde güvenlik ağının kuruldu ve 65 kamera ile izleniyor."

"Külliyenin çevre sulama suyu şebeke suyuna bağlı olduğundan çevre sulaması yapılamamaktaydı. Hayırseverimiz Mustafa Balcı ile yapılan görüşmeler neticesinde kendisi külliyemize 85 metre derinliğinde bir adet sulama suyu kuyusu yaptırmayı kabul etti. Külliyede bulunan tüm okullarımız mevcut alanları ile ilgili çok güçlü durumdadır. Tematik Lisemiz, mobilya sektöründe Türkiye'nin ar-ge merkezi olmuş, ayrıca oyuncak ile ilgili proje okulu olarak bakanlığımız tarafından kabul edilmiş. Türkiye'de mobilya sektörünün ve Türkiye'de bulunan mobilya meslek dalı ile ilgili meslek liselerinin abisi konumuna gelmiştir. Diğer meslek liselerimizde yaptıkları çalışmalar ile güçlü duruma gelmişlerdir." dedi.

Hedeflerinin kampüsün öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Yoğurtçu, "Kampüsü mesleki eğitimde İnegöl'ün cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ayrıca kampüsün İnegöl'de halk arasındaki kötü imajını yok etmek istiyoruz. Hedeflerimiz arasında kampüsün öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak var. İnegöl mobilyanın başkenti neden mesleki eğitiminde başkenti olmasın? Bunun için her şeyimiz hazır sadece bu fitili ateşleyecek bir kıvılcım lazım. Bugün bu meşaleyi burada sayın kaymakamımızın himayelerinde milletvekilimizin yardımları ile belediye başkanımızın katkıları ile birbirinden değerli oda başkanlarımızın destekleri ile yakalım ve İnegöl'ümüzü kampüsümüzün sayesinde mesleki eğitimde hak ettiği yere getirelim." dedi.