2024 Kurban Bayramı Takvimi: Kurban Bayramı Ne Zaman, Tatil Süresi Kaç Gün Olacak? 2024 Kurban Bayramı Takvimi: Kurban Bayramı Ne Zaman, Tatil Süresi Kaç Gün Olacak?

Rabbimiz O’na nasıl kulluk edeceğimizi öğrenmemiz için bize Kur’an’ı göndermiştir. Kur’an kıyamete kadar tüm insanların kendisine yönelip anlamaları; inançlı, ibadetlerine bağlı, ahlaklı bireyler olmaları için bir rehber niteliğindedir.

Bütün insanları farklı dillerde ve milletlerde yaratan Allah, Kur’an’ın da yaratıcısı olduğuna göre onu Arapça olarak gönderirken, Arap olmayan milletlerin doğrudan anlamayacağını ancak tercüme ve açıklamaları ile anlayabileceğini bilmektedir.

Kur’an Peygamberimizin en önemli mucizesidir.

Dolayısıyla ruhumuzun şifası, kalplerimizin gıdası olan Kur’an’ı okumak başlı başına bir ibadet olmakla birlikte meal ve tefsirlerden yararlanarak anlamından haberdar olmamız ve onun ayetleri ışığında hayatımıza yön verme gayretinde olmamız, Allah’a layık kul olma gayretimizin yani müslümanlığımızın gereğidir. Çünkü Kur’an sadece okunmak için değil, daha çok anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilmiştir.

Editör: Ramazan Yavuz