İslam âlimleri cennet hayatının ebedi olacağı hususunda ittifak etmişlerdir. Kur’an-ı Kerim, cennet hayatının nasıl olacağını ifade ederken pek çok ayette ebedîlik vurgusu yapmıştır.

Bu ayetlerin birinde bu durum şöyle ifade edilmektedir: “Orada canların istediği, gözlerin zevk aldığı her şey vardır ve siz orada sonsuza kadar kalıcısınız.” (Zuhruf, 43/71)

Nitekim çeşitli ayetlerde cennetliklerin oradan çıkarılmayacağı, ölümü tatmayacakları, cennet nimetlerinin tükenmeyip sürekli olacağı ifade edilmiştir. (Hûd, 11/106-108)

Cehennem ebedi midir sorusuna gelince cehennem kendisi ebedi olmakla birlikte bazı kişilerin cehennem hayatı ebedi olmayacaktır.

 Küfür ve şirk cehennemde ebedi kalma sebebidir. Kâfir ve müşrik olan kişiler iman etmemeleri sebebiyle cehennemde ebedi kalacaklardır. İmanın mevcut olması şartıyla, “günahkâr olmak” cehennemde ebedi kalma sebebi değildir.

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

Dolayısıyla günah işlemiş fakat iman sahibi olan kişiler, günahına karşılık olarak bir müddet cehennem ile cezalandırılsa da imanlı bir şekilde ahirete göç etmiş ise cehennemden muhakkak bir gün çıkacaktır.

Editör: Ramazan Yavuz