Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

Ahirete iman, iman esaslarından biridir. Ahiret hayatı duyular ötesi ve gayba ait bir konu olduğu için bu konudaki bilgimiz Kur’an ve sahih hadislere dayanmaktadır. Esasen insandaki adalet duygusu, ahirete inanmayı zorunlu kılar. İnanmayan dinden çıkar.

Bu dünyada herkes işlediği suçun cezasını tam anlamıyla çekmemekte, birtakım haksızlıklar meydana gelmektedir. Ahirette ise hiçbir şey gizli kalmayacak, hak yerini bulacaktır.

İnsandaki sorumluluk duygusu da ahirete inanmayı kolaylaştırır. Rabbimiz insanı, iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayır ile şerri ayırt eden ve seçen bir varlık olarak yaratmış, bu seçiminden dolayı da sorumlu tutmuştur. İnsanın belli davranışlarından sorumlu olması bu sorumluluğunun karşılığını göreceği bir hayatı ve yurdu gerekli kılmaktadır.

Zira insan başıboş ve amaçsız yaratılmamıştır. Kur’an’da Rabbimiz “Ey iman edenler! Allah’a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr eden kimse iyice sapıtmıştır.” (Nisâ, 4/136) buyurmaktadır.

Ahiretin varlığını kabul etmeyen kişi, Kur’an ayetlerini inkâr ettiği için dinden çıkar.

Editör: Ramazan Yavuz