İznik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve toplam 65 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Spor Kompleksi, faaliyetlerine başladı. İlçe tarihinin en büyük gençlik ve spor yatırımı olarak kayda geçen bu modern tesis, gençlerin sporla buluşmasını sağlayacak.

Kompleks içerisinde yer alan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda “Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın” sloganıyla başlatılan ücretsiz yüzme kurslarına 566 başvuru yapıldı. Yaz boyunca iki dönem olarak devam edecek kurslarda çocuklara uzman eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimi veriliyor.

Genç Gazete İznik’te 65 Milyonluk Dev Spor Tesisi Kapılarını Açtı 1

Başkan Usta’dan Destek Mesajı

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı İnanç Şahin ve belediye başkan yardımcıları Ahmet Kaya ile Mehmet Hıştıroğlu, devam eden kursları ziyaret ederek hem öğrenciler hem de velilerle bir araya geldi. Başkan Usta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlıklı nesiller yetiştirmek, çocuklarımıza hem spor hem de özgüven kazandırmak en büyük önceliğimiz. Evlatlarımız için çalışmaya devam ediyor, İznik’te spora ve gençliğe değer katmaktan gurur duyuyoruz.”

Bursa için sarı kodlu uyarı, Uludağ’da kar sürüyor
Bursa için sarı kodlu uyarı, Uludağ’da kar sürüyor
İçeriği Görüntüle

Genç Gazete İznik’te 65 Milyonluk Dev Spor Tesisi Kapılarını Açtı 2Birçok Branş İçin Yeni Fırsatlar

Kompleks bünyesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra Kapalı Spor Salonu, Mahalle Tipi Gençlik Merkezi ve tenis kortları da yer alıyor. Başkan Usta, ilerleyen dönemde farklı spor branşlarında da eğitimlerin başlayacağını ve yatırımın İznik’in spor altyapısına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: İHA