Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik Belediyesi'ne katı atık tırı (semi-treyler) verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin araç parkuruna dahil olan semi-treylerin İznik Elbeyli'de oluşturulan alana boşaltılan atıkları toplayacağını söyleyerek, bu atıkların konveyör bant sistemi ile alınıp İnegöl katı atık istasyonuna nakledileceğini kaydetti.

KATI ATIK BÜYÜKŞEHİR'İN

Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

Başkan Altepe, bu sayede İznik Belediyesi'nin çöp kamyonlarını artık İnegöl'e ulaştırmaya çalışmayacağını ifade ederek, "Çevre ve sağlıkla ilgili en önemli çalışmalardan olan katı atıkların depolanması işlemleri artık Büyükşehir Belediyesi'nce sağlanıyor. Bu konuda tüm ilçelerimize destek veriyoruz. Özellikle merkeze uzak ilçelerde çöplerin bir noktada toplanıp buradan ana katı atık depolama istasyonlarına nakli de artık Büyükşehir Belediyesi destekleriyle sağlanmış oluyor."

ÇÖPLER TIR İLE TAŞINACAK

"İznik İlçesi'nin atıkları Elbeyli'de toplanıp bu semi-treyler ile İznik'ten İnegöl'deki Büyükşehir Belediyesi'ne ait katı atık depolama istasyonuna taşınacak. Bu büyük araç sayesinde daha önce ortalama 7 araçla giden çöpler artık 1 araçla taşınmış olacak. Bu da ekonomiye büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.