Bursa’nın İznik ilçesindeki sebze ve meyve halinde kaldığı ve çevrede rahatsızlığa neden olduğu öne sürülen M.Ö., gelen ihbarlar üzerine polis ve zabıta ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı. Şahsın üzerinde ve eşyalarının arasında bulunan yaklaşık 500 bin lira ise sayılarak tutanak altına alındı.

Olay, İznik Devlet Hastanesi karşısında bulunan sebze ve meyve halinde meydana geldi. M.Ö.’nün sağlık durumuna ilişkin gerekli değerlendirmelerin yapılacağı belirtildi.

İhbar üzerine ekipler harekete geçti

Edinilen bilgilere göre, uzun süredir halde geceyi geçirdiği belirtilen M.Ö. hakkında çevre esnafından gelen şikâyetler üzerine çalışma başlatıldı.

Polis ve zabıta ekipleri, M.Ö.’nün camlarının kırıldığı belirtilen boş bir dükkânda kaldığını tespit etti. Yapılan işlemlerin ardından şahıs bölgeden uzaklaştırıldı.

Eşyalarının arasından yüklü miktarda para çıktı

Ekiplerin gerçekleştirdiği kontrolde M.Ö.’nün üzerinde ve kişisel eşyalarının arasında yaklaşık 500 bin liraya yakın nakit para bulundu.

Karton ve plastik toplayarak biriktirildiği belirtilen paralar, zabıta ekiplerince tek tek sayıldı. Para miktarı daha sonra tutanakla kayıt altına alındı.

Paraları poşetleyip sarımsak koymuş

M.Ö.’nün paraların eskimemesi ve farelerden korunması amacıyla banknotları ayrı ayrı poşetlediği belirlendi.

Poşetlerin içine sarımsak konulduğu da ekiplerin yaptığı incelemede tespit edildi.

Yaklaşık 500 bin lira kardeşine teslim edildi

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından nakit para, İznik’e bağlı Gürmüzlü Mahallesi’nde yaşayan kardeşine tutanak karşılığında teslim edildi.

M.Ö.’nün sağlık durumuna ve bundan sonraki sürece ilişkin resmî makamlardan ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: İHA