İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak görev yapan Seden Baş, kedisinin tırmığından kaynaklandığını zannettiği bir şişlikle hastaneye başvurduğunda hayatını değiştiren bir teşhisle karşılaştı. 

kedi meme kanseri saglik (1)

Mucizevi Şans: Kedi Şans

Kedinin Tırmığı Zannettiği Şişlik, Hayatını Değiştirdi

Kedi Şans’ın Hikayesi

kedi meme kanseri saglik (2)

İzmirli Seden Baş, 6 yıl önce sokakta, bir manav tezgahının altında bulduğu yavru kediyi sahiplendi. Bu kediye “Şans” adını veren Baş, kedisinin sürekli olarak sağ göğsüne yatmasından dolayı oluştuğunu düşündüğü şişlikle doktora başvurdu.

kedi meme kanseri saglik (5)

Tanı ve Tedavi Süreci

Yapılan tetkikler sonrası meme kanseri teşhisi konulan Baş, kemoterapi ve immünoterapi ile bu zorlu hastalığı yendi. Seden Baş, tedavi sürecini sosyal medya üzerinden paylaşarak, birçok insanın da farkındalığını arttırdı.

kedi meme kanseri saglik (3)

“Şans benim gerçekten şansım oldu”

Güneş kremini nasıl kullanmalı ve nelere dikkat etmeliyiz Güneş kremini nasıl kullanmalı ve nelere dikkat etmeliyiz

Şans adlı kedisinin ona ikinci bir yaşam şansı verdiğini belirten Baş, bu süreçte kedisinin kendisine verdiği destekle güç bulduğunu ifade etti.

kedi meme kanseri saglik (4)

Üç Gün Süren Yas

Teşhis sonrası 3 gün süren bir yas süreci yaşayan Baş, bu zorlu sürecin ardından hayata daha pozitif bir şekilde bakmayı başardı. Hastalığını öğrenen ve tedavi sürecini geçiren Baş, yaşadığı deneyimleri paylaşarak birçok insanın umut kaynağı oldu.

kedi meme kanseri saglik (5)

Uzmanların Görüşü

 Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülcan Bulut, meme kanseri belirtilerinin kedi tırmığı hastalığı ile benzerlik gösterdiğini ifade etti. Bulut, özellikle kadınların dikkatli olmasını ve tarama yaptırmasını vurguladı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR