Onaylı randevu 13 Mayıs'ta başlıyor Onaylı randevu 13 Mayıs'ta başlıyor

VELİLER İNEGÖL’ÜN KALİTELİ OKULLARINI ARAŞTIRIYOR

Öğrencilerde yaz tatili heyecanı velilerde de kayıt telaşesi var. Özellikle çocuğu ilkokul 1.sınıfa ve Ortaokul 5. Sınıfa başlayacak olan veliler, çocuğunu iyi bir okula vermek için araştırma yapıyor. Okullarla birlikte isim isim öğretmenleri araştıran veliler bile var. Özellikle ilkokul 1. Sınıf kaydı için veliler okuldan ziyade iyi öğretmeni tercih ediyor.

İyi okul, iyi öğretmen kriterleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaya koyduğu bir ölçü yok. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hedefi tüm okullarda kalite, tüm öğretmenlerde mesleki gelişim. Ancak iyi öğretmen, iyi okul araştırmasında veliler kendi kriterlerini yine kendileri koyuyorlar. Bu konuda komşu, eş dost, çevre tavsiyelerini ve tecrübelerini de dikkate alıyorlar.

Çocuğunun eğitimine önem veren ve özel okullarda okutma imkanı bulamayan veliler, okulların sınav başarılarına ve etkinlik durumlarına bakıyorlar.

Son yıllarda , velilerin okul seçiminde dikkate aldıkları etkinliklerin başında  İNEMAT geliyor. İNEMAT, İnegöl İlçe Milli Eğitim’in, çevre ilçeler tarafından da örnek alınan en presrijli yarışması.

İNEMAT’ta öğrencilerin  ulusal ve uluslar arası düzeyde Matematik ve Türkçe becerileri ölçülüyor. Bu sene İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği İNEMAT, İnegöl Okulları Matematik Türkçe yarışmasında, ilkokulların 4. Sınıf öğrencileri, Ortaokulların da 7. Sınıf öğrencileri yarıştı.

İNEGÖL’ÜN ALTIN İLKOKULLARI

3-126

Bu yarışmada altın madalya alan okullar, velilerin de radarına girmiş bulunuyor. İşte İnegöl’ün altın okulları;

İlkokullar’da İnegöl merkezde Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu’nun yükselişi dikkat çekiyor. Samda İlkokulu İNEMAT’ta 2 altın madalya kazandı. İnegöl’de aranan ve tercih edilen öğretmenlere bu okuldan Mine Bayram Başak örnek verilebilir.

Alanyurt bölgesinde dikkat çeken ilkokul ise Kocatepe ilkokulu. Kocatepe ilkokulu da İNEMAT’ta 3 altın madalya kazandı.

TOKİ bölgesinde İnegöl’ün dikkat çeken ilkokulu ise  TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu. Bu okul da İNEMAT’ta 2 altın madalya kazandı.

İlkokullarda birer altın madalya ile dikkat çeken okullar da şunlar:  100. Yıl İlkokulu, Ticaret ve Sanayi Odası ilkokulu, Vehbi Koç İlkokulu

İNEGÖL’ÜN ALTIN ORTAOKULLARI

2-391

İNEMAT yarışmasında altın madalya alan ortaokullar da, velilerin radarına girmiş bulunuyor. İşte İnegöl’ün altın ortaokulları;

İnegöl’de ortaokullar arasında son yıllarda hem başarıları hem de etkinlikleri ile dikkat çeken bir İmam Hatip Ortaokulu var. Bu okul Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu. İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu İNEMAT yarışmasında 2 altın madalya kazandı.

Gazipaşa Ortaokulu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İNEMAT yarışmasına damgasını vurdu. Gazipaşa Ortaokulu da 2 altın madalya kazandı. 7. Sınıfların İNEMAT şampiyonu da Gazipaşa Ortaokulu’ndan.

DİKKAT ÇEKEN OKUL MÜDÜRLERİ

Bu iki okulla birlikte eğitim camiasında dikkat çeken bir okul müdürü var; Ahmet Yakışıklı. Geçen yıl Gazipaşa Ortaokulu müdürü olan Ahmet Yakışıklı bu yıl İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip ortaokulu müdürü olarak görev yapıyor. İnegöl’de aranan ve tercih edilen okul idarecisi olarak Ahmet Yakışıklı ve Gazipaşa Ortaokulu müdüresi Özlem Akyol Uysal’ı örnek gösterebiliriz.

Alanyurt bölgesinden Kocatepe Ortaokulu yine 2 altın madalya ile ortaokullar arasında başarısını ortaya koyuyor ve alkışı hak ediyor.

 

Ortaokullarda  birer altın madalya ile dikkat çeken okullar da şunlar: Bakyapı  Hacı Ali Bakgör Ortaokulu, Özel Devrim Kosova Ortaokulu, Özel İnegöl Kültür ortaokulu,  Özel İnegöl Elit Grup Ortaokulu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR