İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'a karın hızla yaklaşmakta olduğunu ve karla mücadele için hazırlıkların başlaması gerektiğini söyledi.

İstanbullular dikkat: Kar geliyor

Kısa zamanda dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Gül, "Daha yukarılara doğru çıkabilmemiz için 85 milyon vatandaşımıza iş düşüyor. Bunların başında ise kamu görevlilerine iş düşüyor.

İstanbullular dikkat: Kar geliyor

Başta İstanbul olmakla birlikte ülkemizin her bir tarafında Türkiye Yüzyılı'nın başarıyla gerçekleşmesi için durmadan, yorulmadan çalışacağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletimizin hak ettiği, layık olduğu Türkiye Yüzyılı'nı birlikte gerçekleştirmiş olacağız."

Vali Gül, vatandaşların hayatını daha çok kolaylaştıracak, memnuniyet seviyesini yükseltecek konulara özel olarak çalışmaları gerektiğine dikkati çekerek, temel prensiplerinin şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik olduğunu bir kez daha vurguladı.

2 milyon yakın araca trafik denetimi 2 milyon yakın araca trafik denetimi

SON DAKİKA DEĞİL ÖNCEDEN PLANLAYIP ÇALIŞMAMIZ GEREK

İstanbul'da önümüzdeki aylardan itibaren olası kar yağışına dair değerlendirmelerde bulunan Gül, şunları söyledi:

"Kar yağışı ne zaman yağacağı ve ne kadar yağacağı belli olmaz fakat şunu biliyoruz. Kasım ayına girmek üzereyiz  bir ay erken ya bir ay geç, mutlaka kar yağacak.

Kar yağdığı zaman İstanbul'un 3 aşağı 5 yukarı neyle karşılaşacağı belli. O açıdan karla mücadele anlamında araçlarla ve, altyapı hizmetleriyle alakalı çalışmaları şimdiden planlamamızda fayda var.

Özellikle meteorolojik verileri yakından takip edelim. Okulların, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hastalığı olan kişilerin durumlarının planlamasını son dakika değil önceden planlayıp çalışmamız gerek."