İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, tehdit, yağma ve kurşunlama olaylarına karışan suç çetelerine yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. 18-27 Ağustos tarihleri arasında Küçükçekmece, Bakırköy, Arnavutköy, Esenyurt, Beyoğlu, Bağcılar, Beylikdüzü, Sancaktepe, Şişli ve Eyüpsultan ilçelerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 29 şüpheli gözaltına alındı.
16 Tutuklama, Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 17 tabanca, 225 fişek, 2 kask, 2 mont, 1 çelik yelek, 23 bin 400 lira ve 200 euro ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden 16’sı tutuklanırken, 13 kişi hakkındaki adli işlemler sürüyor.
Suç Unsurları Sergilendi
Operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat ve diğer suç delilleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sergilendi. Basın açıklamasında konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, “Asayiş Şube Müdürlüğü’müzce son 10 gün içerisinde 10 ilçemizde tehdit, yağma ve kurşunlama olaylarına karışan motosikletli suç çetelerine yapılan operasyonlarda 29 şahıs gözaltına alınmış, 16 şahıs tutuklanmıştır. Eski nesil, yeni nesil fark etmeksizin tüm suç gruplarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
“Huzurlu İstanbul İçin 7/24 Çalışıyoruz”
İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, emniyet güçlerinin kararlılığına dikkat çekerek, “Huzurlu ve güvenli bir İstanbul için 7 gün 24 saat çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.




