İstanbul merkezli 8 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. “Torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarını hedef alan operasyonda 189 şüpheli gözaltına alındı.
171 kişi tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 189 şüpheliden 171’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 18 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
8 ilde eş zamanlı baskın
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli teknik ve fiziki takibinin ardından şüphelilerin suç faaliyetleri delillendirildi. Ardından İstanbul merkezli Diyarbakır, Kocaeli, Ağrı, Kırıkkale, Samsun, Siirt ve Tekirdağ’da eş zamanlı baskınlar yapıldı.
“Mücadelemiz gençlerimiz için”
Yetkililer, operasyonların öncelikli hedefinin sokak aralarında uyuşturucu satışı yapan torbacılar olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Bizim bütün mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumaktır. Bu mücadeleyi yalnızca ülkemiz için değil, tüm insanlık için sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.




