Fatih'te  bir tekstil atölyesi, Hülya Yıldırım'ın ve 30 mağdurun hayatını altüst eden bir dolandırıcılık skandalına sahne oldu. 20 yıllık iş arkadaşı M.R.B. tarafından yapılan bu vurgunda, 'zengin oldum, size de kar payı vereyim' vaadiyle milyonlar buharlaştı.

Arkadaşlık Güvenine İhanet

Yıldırım, M.R.B.'nin her gün yüklü miktarda para ile atölyeye gelmesinden şüphelenmeye başlamış. Ama nasıl bir dolandırıcılık planının içine çekildiklerini anlamaları zaman aldı.

D100 karayolu yağan dolu ile beyaza büründü D100 karayolu yağan dolu ile beyaza büründü

"Kendini bize zengin olmuş gibi gösterdi. Her gün tomar tomar parayla gelirdi."

Mağdurların Hikayesi ve M.R.B.'nin İtirafları

Birçok kişi M.R.B.'nin kar payı vaadine kapılarak büyük miktarlarda para yatırdı. M.R.B. ise ortadan kaybolmadan önce bir ses kaydı bırakarak tüm gerçekleri itiraf etti:

"O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan... Tefeciye bulaştım. Paralar yetmemeye başladı. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı."
 

İddiaların odağındaki M.R.B., mağdurlara bir de ses kaydı gönderdi.

M.R.B. bu ses kaydında, “İlk başlarda ne güzel her şeyi ödüyordum. Sonra yine oyuna döndüm, belki kazanırım diye. O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Kredi kartı ödeme günü geldiğinde onları ödemeye çalışıyordum. Ondan alıp ona veriyordum. Tefeciye bulaştım. Tefeci de bana faiz uyguladı. Oradan sonra döndüremedim. Paralar yetmemeye başladı.” dedi. 


Ses kaydında, “Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı.” diyen M.R.B., “Televizyona mı çıkıyorsun, ne yapıyorsan yap. Ne anlatacaksın ki? Ben ne yaptım? Bu işi birden batırdım. Bunu biliyorsun. İş bir ay sekteye uğrayınca hepiniz başıma üşüştünüz. Gittiniz hemen şikayet ettiniz. Hakkını hukukla mı arıyorsun? Hakkını hem hukukla aramaya çalışıyorsun hem de benimle konuşmaya çalışıyorsun. Kendine bir yol seç. Hukukla arayacaksan hakkını ben gider cezamı çekerim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Fırat Çelik