RÜYADA HZ.ADEM'İ GÖRMEK

1-   İlk insan ve ilk peygamber olan Adem Aleyhisselamı görmek günah işleyip sonra tövbe etmeye işarettir.

2-   Bir büyüğüne karşı gelmeye işarettir.

Rüyada Cin görmek ne demek? Rüyada Cin çarpması ne anlama gelir? Rüyada Cin görmek ne demek? Rüyada Cin çarpması ne anlama gelir?

3-   Hz.Adem ile rüyada konuşmak ilim sahibi olmaya, düşmanının sözüne kanarak aldanmaya ve zarara uğramaya, Dünyada ilk rüya gören ve bunu ilk defa yorumlayan o olduğu için tabir ilminde başarılı olmaya, Hacca gitmeye ve dostları ile bir araya gelmeye, Uzak yerlere yolculuk yapmaya delalet eder.

RÜYA (1)

4-   Rüyada Adem (a.s.)'in görülmesi; günah işlenmiş olabileceğine ve tövbe edilmesi gerektiğine işarettir.

5-   Çoğu zaman rüyada Adem (a.s.)'in görülmesi; baba, padişah ve ilim ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında

6-   Hz. Adem (a.s.)'i rüyada görmek; uzun sürecek keder ve üzüntüden sonra büyük bir sevinçle karşılaşılacağına delil sayıldığı gibi, çok sayıda çocuk sahibi olunacağı ve hacca gidileceği ile de yorumlanır.

RÜYA (3)

7-   Bazı tabircilere göre: Rüyada Adem (a.s.)'i görmek; başka uzak ülkelere yolculuk yapılacağına, bazen de hata ve unutmaya, hileye ve doktorlarla iyi geçinmeye yorumlanır.

8-    Rüyasında Hz. Adem (a.s.)'i noksan gören kimsenin; büyük işlerinden birisi noksan kalır, kazancı ve mesleği değişir. Hz. Adem (a.s.)'i iyi halde gören kimse büyük hayırlara kavuşur.

9-   Rüyada Âdem (A.S.)'ı kestiğini gören, sultan'a hiyanet, ana babasına veya öğretmenine asi olur. Hz. Âdem'i kendi suretinde gören kimse, eğer ehilse makamı yükselir.

RÜYA (4)

10-               Hz. Âdem'in rengini kaçık olarak gören kimse, bir yerden diğer yere göç eder de sonra yine eski yerine döner.

11-               Bazan da rüya sahibinin kız evlâdından ziyade erkek evlâdı tarafından rızıklanmasına delâlet eder.

12-               Rüyayı görenin gözleri ağrıyorsa bundan kurtulmasına, bazan padişaha hizmet ve ona karşı mütevazi olmaya delâlet eder.

RÜYA (5)

13-               Cafer-i Sadık buyurmuştur ki: Rüyasın-da Adem (A.S.)'ı gören ehilse, büyük bir makama ulaşır. Rüya sahibi buna layık değilse, tevbe etmelidir. Adem (A.S.) ile konuştuğunu gören, ilim ve marifet sahibi olur. O'na itaat etmediğini gören, isyana düşer. Adem (A.S.)'ın kesildiğini gören, ana babasına veya hocasına asi davranır.

horizontal-image-handsome-cute-young-man-with-bristle-posing-with-head-white-soft-pillow-sleeping-peacefully-smiling-seeling-good-dream-attractive-guy-napping-after-hard-working-day

ÖNEMLİ NOT: Dikkat, görülen şeylerle ilgili “olumsuz tabir edilir” ifadelerimize takılmayın. Rüya ilmine sahip olanlar rüyaları hayırla tabir ederler. Olumsuz tabirler de susarlar. Hayır olsun, derler. Olumsuz tabiri muhatabıyla paylaşmazlar. Rüyaların tabiri kişiye göre de değişir. İnternetten bakarak rüyanız hakkında karar vermeniz yanlış olur.

SİZE ÖZEL RÜYALAR: İslami Rüya Tabirlerini paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de rüyalarınızı tabir ettirmek istiyorsanız GençGazete Whatsapp adresimize yazabilirsiniz.

Yazımızın devamı gelecek inşallah! Bizi takip etmeye devam edin.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR