Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Taban, "Ben burada kendi malımı vermiyorum. Milletin parasını kullanıyoruz. Özellikle benim çalışma arkadaşlarımın gönlü müsterih olsun. Bir belediye başkanı çalışanlarını her zaman önemser. Onların refahının artmasını ister çalışma şartlarının iyileşmesini ister. Benim gördüğüm kadarıyla bilgi kirliliğini yapmak isteyenler var."

"BİZİM TEKLİF ETTİĞİMİZ RAKAM 3 BİN 500 TL"

"Asgari ücret 2 bin 200 seviyesinde iken bizde çalışan arkadaşlar 2 bin 600 civarında maaş alıyorlardı. Şuanda yeni sistemde asgari ücret 2 bin 800 seviyesine çıktı. Bizim teklif ettiğimiz rakam 3 bin 500 TL. Yani 2 bin 600 TL alan arkadaşımız 3 bin 500 TL maaş alacak, teklifimiz buydu. Maksimim teklifimiz ise 4 bin 600 TL'ye kadar çıkıyordu. Yani burada 3 bin 500 TL alacak arkadaşlarımız hemen hemen 350 kişi civarında. 480 kişilik toplu sözleşme imzalayacağız. Yani bunu sendika neden beğenmiyor bunu anlamış değilim."

"BU RAKAMLAR FENA SAYILMAYACAK RAKAMLAR"

"Niyetimizi beklentilerimizi geleceğe dönük yapmak istediklerimizi paylaştık. Bu kurumda çalışan arkadaşlar en iyi insan olacak ve en iyi maaşı en ideal özlük haklarına sahip olacaklar dedik. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 2 bin 800 TL asgari ücret biz 3 bin 500 TL teklif ettik. Sosyal hakları hepsi içerisinde oluyor. Bu rakamlar fena sayılmayacak rakamlar. Bunu yıllara yayarak enflasyon oranında zam öngördük."

"GELİR ADALETSİZLİĞİ SÖZ KONUSU"

"Çalışanlarımız içinde maaş aralıklarına baktığımızda farklı farklı yevmiyelerde maaş alan arkadaşlarımız var. Burada bir gelir adaletsizliği söz konusuydu. Benim buradaki teklifim şuydu %32 civarında zammı minimum maaş alan arkadaşlarım alacaktı. Diğer üst rakamlarda maaş alacaklar %15 civarında zam yapmak istiyorduk. Yani az alana daha çok çok alana da daha az zam yapmayı düşünüyoruz. Bu maaş skalasını dengelemek istiyoruz."

Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı

"ARKADAŞLARIMIN MENFAATİ SENDİKADAN ÖNCE BANA EMANETTİR"

"Ben her zaman doğru olmaya doğru kalmaya arkadaşlarımın menfaatlerini sendikadan önce ben korumalıyım. Arkadaşlarımın menfaatleri sendikadan önce bana emanettir. Biz birlikte büyüyeceğiz pastayı birlikte büyüteceğiz büyüttükçe paylaşacağız. Sendikanın bizden %60 oranında zam talebi oldu. Bu çok doğal karşılıklı bir görüşme. Benim gönlümden geçen rakamlar kesinlikle bu rakamlar değil"

"BU DOĞAL BİR SÜREÇTİR"

"Sendikanın grev hakkı var ama işvereninde buna göre hakları var. Ama ben bu noktaya gelmesini arzu etmem. Ama gelirse de saygı duyacağız yapacak bir şey yok. Bu doğal bir süreçtir. Ben çalışma arkadaşlarımın sağduyulu hareket edeceğine inanıyorum. Sendikanın talepleri ve istekleri alınıyor, karşılıklı dengeyi oturtmak zorundayız." diye konuştu.